Loreen har startnummer nio i lördagens final
Loreen har startnummer nio i lördagens final - Foto: Jessica Gow/Christine Olsson/TT

Viktiga detaljen i Loreens framträdande: "Gjord av sten"

Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest med låten "Tattoo". Numret ska påminna om naturen och alla detaljer är viktiga. En detalj i Loreen's nummer är gjord av sten, här får du veta varför.


Den 13 maj är det final i Eurovision Song Contest i Liverpool. Loreen kommer att representera Sverige i tävlingen, med låten “Tattoo” och startnummer nio.

Loreen och hennes bidrag har länge varit storfavorit i tävlingen och under fredagseftermiddagen hade Sverige 50 procents vinstchanser, enligt Eurovisionworld. Tvåa beräknas den finske Käärijä komma med låten "Cha Cha Cha".

I en intervju med Vice berättar Loreen om låtens uppkomst, förberedelserna och om framträdandets viktiga detaljer. Loreen fick höra ett utkast av låten för första gången under förra året. Låten beskrev hon då som överväldigande och bekant, på ett spirituellt sätt.

Loreen har jobbat på framträdandet sedan november förra året

Framträdandet har Loreen fokuserat på sedan i november, både med kroppen, sinnet och själen.

– När du tittar på numret är det väldigt abstrakt, men om man tittar närmare så kommer man känna att “jag har sett det här någonstans”.

Hon berättar även att hon visste direkt hur numret skulle se ut. Hon hade en bild av naturen i sitt huvud och ville att numret skulle påminna om det.

– Numret är en påminnelse om naturen. Mina naglar är gjorda av sten, jag ligger i en bädd av sand, himlen är där, dimman och vinden, säger Loreen till Vice och fortsätter:

– Det är mycket energi som kommer från händerna. När jag leker runt med mina händer, så leker jag med energi.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!