Dramatiken fortsätter i Robinson
Dramatiken fortsätter i Robinson. - Foto: Skärmavbild/TV4

Robinsondeltagaren-Elin Ambrosiani ryter ifrån: “Kan inte hålla käften”

Robinson 2023 lider mot sitt slut och stämningen mellan deltagarna känns av. Under onsdagens avsnitt fick Elin Ambrosiani nog och satte ned foten.


Finalveckan i Robinson har snart nått sitt slut och deltagarna är på helspänn inför de kommande tävlingarna och finalen. Med enbart några dagar kvar tillsammans i lägret handlar allt om att vinna eller försvinna.

Dock har veckan inte varit dramafritt. Stämningen på lägret blev hård efter att Amanda Eliasson återvände efter sin vinst i Gränslandet.

Sophie var den som åkte ut ur onsdagens tävling. Bildkälla: TV4

Flera av deltagarna har under Robinson 2023 velat få ut Amanda, både på grund av att hon är stark men också för att hon tar mycket plats. Under tisdagens avsnitt fick tittarna se hur Sanna Strand och Sophie Sörkvist konfronterade Amanda på grund av att Amanda har uttalat sig om Sannas kropp.

– Jag har förstått att du har hört eller tror dig veta att jag har gjort någon form av korrigering på min kropp. Du känner inte mig, du har ingen aning om det skulle vara sant och om varför jag har gjort det, sa Sanna under avsnittet.

Sanna tog Amanda åt sidan och berättade vad som skavde. Bildkälla: TV4

Amanda bad om ursäkt och förklarade att hon uppskattade att Sanna tog upp detta med henne direkt. Sophie däremot ville poängtera hur fel Amandas beteende har varit.

– Alla vågar ju inte heller prata för sig och alla kanske inte vågar komma fram till dig och säga även fast ni två är sådana. Och även fast du inte har sagt något till mig har jag hört andra som har blivit sårade och ledsna. Det känns jävligt jobbigt för mig, för det är fina vänner till mig.

Pernilla Block attackerar Amanda Eliasson under onsdagens avsnitt av Robinson

Under onsdagens avsnitt fick vi ta del av att Pernilla Block skulle förklara för Amanda varför gruppen har haft svårt för henne. Amanda delade med sig om hur jobbigt det var när hela syd-stranden sa elaka saker om henne, vilket hon förklarar var jättejobbigt. Pernilla ville däremot försvara varför gruppen var så hård.

Pernilla berättade varför hon hade problem med Amanda. Bildkälla: TV4

– Du är lite svår att komma in på livet när man bara ser en sida av dig, sa Pernilla och fortsatte:

– Jag var ju så glad när du gick och jag såg att det kom lite tårar. Där finns ju en till sida av dig.

– Men jag tänker du är ju också go och glad hela tiden, det är den enda sidan jag har sett och jag har inga problem med det, svarade Amanda.

– Nej men jag tror att jag kan sitta tyst, man behöver inte vara med i alla samtal och man kan dra sig undan lite. Men du är ju i mitten hela tiden och du lägger dig gärna i alla samtal, sa Pernilla då.

Amanda blev ledsen under samtalet. Bildkälla: TV4

Elin Ambrosiani säger ifrån och skyddar Amanda Eliasson i Robinson

Under avsnittet fick vi dessutom ta del av att Sanna och Pernilla försökte få Elin Ambrosiani att vilja skicka ut Amanda, vilket var något som inte var aktuellt för Elin. 

– Sanna och Pernilla vet ju vad Amanda har gjort för mig så jag vet inte varför de tror att jag kommer rösta på henne, de kanske tror att jag är ond under ytan eller någonting. Men jag kommer inte rösta på Amanda, aldrig i livet, sa Elin.

Elin blev förvirrad av snacket med Sanna och Pernilla. Bildkälla: TV4

Dagen efter blev det obekväm stämning i lägret. Tjejerna stod i lägret och pratade om vad de tänkte på när de inte kunde sova på grund av ovädret och Amandas kommentar fick Pernilla att säga ifrån.

– Jag har försökt i flera nätter att lista ut vad jag ska ha för färg på mina gardiner i vardagsrummet och det är ett jävla mjäck ska jag säga, sa Amanda.

– Amanda det var det här jag menade när jag sa att du alltid bryter in och så vänder du det till att det ska handla om dig. Nu var det faktiskt jag och Elin som stod här och du kommer in och plötsligt handlar det om dina gardiner, sa Pernilla.

Amanda fick dåligt samvete och bad om ursäkt direkt för att hon pratade.

Amanda blev återigen ledsen över hur Pernilla pratar med henne. Bildkälla: TV4

Elin däremot kunde inte bara kolla på när denna situation uppstod och förklarade att denna situation hade aldrig inträffat om det hade varit en man som tog plats.

– Starka kvinnor som går in och tar plats det är magiskt och här trycks hon ner. Du ska vara ödmjuk och du ska inte vara egoistisk och så vidare. Jag kan inte hålla käften alltså, för det här tycker jag är vidrigt, sa Elin i synk.

Elin satte ner foten. Bildkälla: TV4

Vidare förklarade Elin för Amanda om begreppet "genuskontraktet" och att kvinnor ständigt bestraffar kvinnor som bryter mot det "normativa, kvinnliga beteendet". Elin menade på att Amanda bryter mot kontraktet på grund av att hon är "stark, framåt och tar mycket plats".

Amanda berättade under avsnittet att Elin betydde jättemycket för henne i Robinson. Bildkälla. TV4

Vad tycker du om stämningen på lägret?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ozzy och Cher till rockens finrum

1 timme sedan

Zendaya fick börja från noll – "kunde inte"

1 timme sedan
Jodå, Zendaya har hört talas om Björn Borg. Inför huvudrollen i ”Challengers” tillbringade megastjärnan dagar med att titta på berömda tennismatcher på Youtube för att se och lära.

Miljontals visningar för falsk Bond-trailer

3 timmar sedan
Trots tydlig information om att det handlar om en koncepttrailer skapad "för konstnärligt och underhållningsändamål" har ett klipp med Henry Cavill som James Bond fått över 2,3 miljoner visningar på Youtube.

Patti Smith tackar Taylor Swift för omnämnande

igår 22:08
Artisten och poeten Patti Smith och poeten Dylan Thomas nämns i titelspåret på Taylor Swifts nya album "Tortured poets department" som släpptes i fredags.

Efter 50 år kommer boken Kubrick stoppade

igår 18:26
25 år efter hans död och mer än ett halvt sekel försenad publiceras nu boken som Stanley Kubrick inte ville att någon skulle läsa.

Han förgiftade hela lägret i Robinson 2024 – innan tävling

igår 16:00
Robinson 2024 fortsätter att leverera. Men någonting tittarna inte fick se under veckans gång – det var att en deltagare förgiftade ett helt läger.