Amanda blir stöttad av deltagarna
Amanda blir stöttad av deltagarna. - Foto: Skärmavbild/TV4

Robinson 2023: Deltagarna stöttar Amanda efter det tuffa avsnittet: "Hon är perfekt"

Robinson lider mot sitt slut men konflikterna fortsätter. Efter de hårda orden mot Amanda Eliasson stöttar deltagarna henne.


Robinson har bjudit på fysiska utmaningar, pakter och vänskaper. Under säsongens gång har en efter en fått lämna och under de senaste två veckorna har deltagarna fått utstå en tuffare kamp för att klara sig till finalen. 

Nu närmar det sig final med enbart två avsnitt kvar av säsongen. Under dessa två avsnitt kommer två personer lämna medan tre personer kommer att tävla om vinsten. Däremot har veckans avsnitt handlat om intriger och drama.

Pernilla Block berättade för Amanda varför ingen har tyckt om henne. Bildkälla: TV

Pernilla Blocks ord om Amanda Eliasson i Robinson 2023

Under säsongens gång har Pernilla Block fått en del kritik av tittarna på grund av hennes kommentarer om de flesta deltagarna. Flera reagerade på hennes beteende efter att Erik Wahrolen lämnade tävlingen. Men under veckan var orden till Amanda Eliasson

Amanda blev låg av Pernillas ord. Bildkälla: TV4

Under veckans avsnitt berättade Pernilla för Amanda om varför folk har haft svårt för henne och påpekade sedan detta i ett sammanhang i en större grupp. Amanda blev ledsen och bad om ursäkt. Elin Ambrosiani sade då ifrån och stod upp för Amanda. 

– Starka kvinnor som går in och tar plats, det är magiskt och här trycks hon ner. "Du ska vara ödmjuk" och "du ska inte vara egoistisk" och så vidare. Jag kan inte hålla käften alltså, för det här tycker jag är vidrigt, sa Elin i synk.

Tv-tittarna och Robinsondeltagarna stöttar Amanda Eliasson

Tittarna reagerade starkt på hur Amanda blev behandlad och överöste med kommentarer om hur fin Elin var mot Amanda. Dessutom kritiserar de TV4 för att det borde finnas en gräns för hur deltagarna får behandla varandra.

Dessutom fick Amanda och Elin stöttning av de några av de andra deltagarna efter veckans avsnitt. Bland annat av Marcus Edensky och Caroline Persson.

Marcus hyllade Amanda och Elin efter onsdagens avsnitt. Bildkälla: marcusedensky/Instagram
Caroline Persson påpekade att hon inte höll med om något som Pernilla sa under onsdagens avsnitt. Bildkälla: perssoncaroline/Instagram

Sanna Strand lade dessutom upp en Instagramreel under gårdagen där hon delade med sig om hatet hon har fått på sociala medier efter veckans avsnitt. Även där påpekar Sanna att anledning till att hon ville skicka ut Amanda är inte på grund av orden som Pernilla uttrycker utan för att Amanda är stark.

Sanna lade upp en reel där hon pratade om hatet hon har fått men också om relationen hon och Amanda skapade, som inte har fått synas i TV. Bildkälla: strandsannas/Instagram

Finalen sänds på söndag klockan 20:00 på TV4.

Senaste nytt

Favoriter med blandade känslor

1 timme sedan

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

1 timme sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

3 timmar sedan
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

igår 15:08
Det var efter ett julbord som Felix Herngren och kung Carl XVI Gustaf träffades – och nu avslöjar Henrik Dorsin vad kungen sa till Felix under kvällen.