Tittarna rasar efter örådet
Tittarna rasar efter örådet i Robinson. - Foto: Skärmavbild/TV4

Robinson 2023: Tittarna rasar efter sista örådet: "Sämsta jag har sett"

Finalen av Robinson 2023 börjar närma sig med spänning och under torsdagens avsnitt blev det klart två finalister klara inför söndag. Däremot var blev tittarna missnöjda under örådet...


På söndag är det dags för finalen i Robinson 2023 efter en säsong av drama och intriger. Deltagarna har varit på ön i över 40 dagar och har kämpat mot en finalplats och nu närmar vi oss slutdestinationen. 

Under veckans avsnitt har deltagarna kämpat i olika tävlingar, där förloraren har fått åka hem och de som klarade sig samlade poäng inför finalen. Personen med flest poäng gick vidare direkt till final.

Poängplanket under finalveckan. Bildkälla: TV4

Personen som gick vidare direkt blev avgjort under torsdagens tävling. Tävlingen var klassiska Robinson-tävlingen “plankan”, där deltagarna ska stå på en svajig planka i vattnet, som dessutom blir smalare och smalare.

Plankan är en tuff tävling. Bildkälla: TV4

Den första som ramlade ner från “plankan” var Elin Ambrosiani, som tidigare under veckan blev en folkkär deltagare efter sin omtanke till Amanda Eliasson. Den vinnande deltagaren blev Oscar Hammarstedt, som stod längst kvar på plankan.

Oscar var vinnaren av sista tävlingen under finalveckan. Bildkälla: TV4

Pernilla Block fick stark kritik av tittarna efter sista veckan i Robinson

Under veckans avsnitt har det bubblat i kommentarsfältet. Amanda Eliasson fick nämligen en känga av Pernilla Block under avsnitten. Hon berättade för Amanda varför folk i lägret inte har tyckt om henne, vilket fick tittarna att rasa.

Pernilla blev inte populär när hon pratade med Amanda. Bildkälla: TV4

Det tittarna också fick se var hur Elin stöttade sin vän Amanda. Elin blev märkbart upprörd på hur Pernilla behandlade Amanda och sa ifrån. Hon påpekade att detta inte hade hänt om Amanda hade varit en man.

– Starka kvinnor som går in och tar plats det är magiskt och här trycks hon ner. "Du ska vara ödmjuk" och "du ska inte vara egoistisk" och så vidare. Jag kan inte hålla käften alltså, för det här tycker jag är vidrigt, sa Elin i synk.

Elin blev viktig för Amanda under Robinson. Bildkälla: TV4

Under grillningen i Robinsons sista öråd fick Pernilla Block försvara sig

Efter "plankan" var det dags för Robinson sista öråd, där två deltagare skulle bli finalister tillsammans med Oscar. Sanna blev vinnaren efter att röstningen hade genomförts men innan dess blev deltagarna grillade av sina före detta lagkamrater. 

Gamla "tjejpakten" och Camilla och Elin var de som fick rösta. Bildkälla: TV4

Amanda fick frågor om henne relation till Erik Wahrolen och Dennis Johansson medan Pernilla fick frågor om oärlighet. Elin tog upp att flera påstått att hon har ljugit för dem.

– Pernilla, det var ganska många som kom till Gränslandet som var arga på dig och sa att du hade ljugit dem rakt upp i ansiktet.

Pernilla fick försvara sig under grillningen. Bildkälla: TV4

Pernilla svarade snabbt.

– Det undrar jag också varför, för att exempelvis Erik, kan vi ta. Där blev jag jätteförvånad när han står här och säger att jag är en lögnare. För jag har aldrig ljugit för Erik, så jag vet faktiskt inte vad han menar.

– Jag har inte träffat Erik men jag har träffat ganska många andra och flera av dem har sagt det, så jag bara undrar känner du att du har ljugit mycket?, frågade Elin.

– Nej och jag vet liksom inte vad det är men sen är det ju såhär också att det är flera som har gått bakom ryggen på mig för att skydda ryggen för sina egna, svarade Pernilla.

Caroline "Carro" Persson tog då upp hur Pernilla hade tidigare under säsongen sagt att Christopher "Chris" Da Silva var "mastermind" i spelet och använda tjejerna som spelbrickor för att komma längre i spelet.

De tre som väntade på resultatet. Bildkälla: TV4

Röstningen i Robinsons sista öråd får tittarna att koka

Sanna vann röstningen men flera av tittarna reagerade på vilka det var som fick möjligheten att rösta och blev upprörda i kommentarsfältet. De ansåg att det var orättvist då hela "tjejpakten" anlände.

Tittarna var inte nöjda efter röstningen på örådet. Bildkälla: robinsontv4/Instagram

Många undrade vart resterande deltagare är och hur orättvist det blir när majoriteten av gruppen som röstar ingång i samma pakt.

Vad tyckte du om örådet?

Här kan du läsa fler artiklar om Robinson 2023.

Senaste nytt

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

Favoriter med blandade känslor

2 timmar sedan
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

2 timmar sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

idag 06:18
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.