SVT har ställt 42 krav på de städer som vill hålla i Eurovision
SVT har ställt 42 krav på de städer som vill hålla i Eurovision - Foto: Helmut Fricke/AP & Henrik Montgomery/TT

SVT:s 42 hemliga krav på staden som ska hålla Eurovision

Efter Loreens vinst är det återigen Sveriges tur att arrangera Eurovision. I dagsläget är det fyra städer som ansökt om att få hålla i tillställningen. Dock måste de först leva upp till SVTs krav.


Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik är de tre städer som ansökt om att få hålla i Eurovision. Aftonbladet var först ut med att avslöja de 42 hemliga krav som SVT ställer på de städer som ansökt om att få hålla i musiktävlingen. Vilken stad som håller i Eurovision väntas bli presenterat inom kort.

– Samtal med intresserade kommuner pågår. Mer kan vi inte säga just nu. Förhoppningen är att värdstad ska bli klart i början av juli, meddelar Ebba Adielsson via SVTs pressansvarige Camilla Hagert till Aftonbladet.

SVT har ställt sammanlagt 42 krav. Här är några av de mest anmärkningsvärda: 

Neutralt namn på arena

SVT vill att den stad som slutligen håller i Eurovision ska ha en arena med ett neutralt namn. Det vill säga inget namn som är kopplat till ett företag eller produkt. Om detta inte kan efterföljas ska alla företagsnamn täckas över, och då på arenans egen bekostnad.

Efterfest

Staden ska redovisa förslag på lokal där efterfest kan hållas.

Många hotellrum

Staden förväntas ha många hotellrum tillgängliga. 3500 rum under tävlingsveckan men även 1000 rum tillgängliga två veckor innan tävlingen. Hotellpriserna ska även redovisas och får inte ändras under hela perioden.

Utskänkningstillstånd

Kommunen som ansöker måste även garantera utökade utskänkningstillstånd. Detta för att festen ska kunna hålla på längre än vad som är vanligt i mindre svenska städer.

SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!