Måns Zelmerlöw berättar om varför han varit otrogen.
Måns Zelmerlöw berättar om varför han varit otrogen. - Foto: Caisa Rasmussen/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Måns Zelmerlöw berättar: "Därför var jag otrogen"

Måns Zelmerlöws otrohet är något som har fascinerat hans fans i flera år. Men varför var han egentligen otrogen? Det avslöjade Måns för inte länge sedan...


Det var våren 2014 som artisten Måns Zelmerlöw, 37, gick ut i podcasten Värvet och berättade att han är sexmissbrukare. I podden berättade Måns att han sökt hjälp i form av terapi.

– Jag har ju varit otrogen flera gånger. Då ska man inte vara i ett förhållande, sa Måns i Värvet då.

Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt var ett par fram till 2011. Bildkälla: Stella Pictures.
Måns dumpade Marie på hennes födelsedag år 2011. Här ser vi paret 2009. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Måns Zelmerlöw och Azra Osmancevic var ett par från 2013 fram till 2014. Bildkälla: Stella Pictures.

Måns Zelmerlöw är lyckligt gift med sin fru Ciara Janson

År 2016 träffade Måns Zelmerlöw den brittiska skådespelaren Ciara Janson, och de gifte sig i Kroatien år 2019. Paret, som än idag är lyckligt gifta och bor i England, har två barn tillsammans. 

Ciara Janson och Måns Zelmerlöw är idag lyckligt gifta. Bildkälla: Stella Pictures

Ciara och Måns har två barn tillsammans. Familjen bor i England. Bildkälla: Stella Pictures.

Men så stabil har inte Måns tillvaro alltid varit. Måns, som tidigare har varit ihop med artisten Marie Serneholt och därefter juristen Azra Osmancevic, har genom åren öppet berättat om hur han varit otrogen. 

Mer om hur Måns relation till Marie ser ut idag kan du läsa mer om här.

Måns Zelmerlöw funderade på att ha öppet förhållande

I intervjun med Värvet så berättade Måns att han övervägt att ha öppna förhållanden. Det vill säga när det är okej för bägge parter att träffa andra.

– Det är väl en tanke som har slagit mig flera gånger också. Jag ser ju på sex som någonting, och att älska som någonting helt annat. Så sex behöver inte betyda någonting alls. Jag funderar på om det (öppna förhållanden, reds. anm) skulle vara det optimala. Men samtidigt har jag svårt att se att ha en flickvän som ligger runt och kommer hem och berättar det, det är inte heller kul, sa han då.

Året därpå skämtade Måns om påståendet att han skulle vara sexmissbrukare, och menade att det hade blivit "så in i helsike förstorat", något som Hänt då rapporterade om.

Måns Zelmerlöw. Bildkälla: Stella Pictures

Måns Zelmerlöw om att vara otrogen: "Var inte nöjd"

Det faktum att Måns så öppet pratat om sin tidigare otrohet är något som följt honom genom karriären, och som har fascinerat hans nyfikna fans i många år. 

När Måns år 2021 gästade Jenny och Niklas Strömstedts program "Tillsammans med Strömstedts" så undrade Niklas om en av anledningarna till Måns otrohet handlade om ett bekräftelsebehov. 

Då valde Måns att berätta mer om orsaken till att han varit otrogen i tidigare förhållanden. Utöver bekräftelsebehovet så blev det en hel del fest, något som innebar tillfällen att vara otrogen.

Måns Zelmerlöw berättar att det blev en hel del fest...Bildkälla: Stella Pictures.

– Det var nog en kombination av du hade ett bekräftelsebehov som ville stillas, plus att du kanske inte var nöjd eller glad i ditt förhållande. I kombination med att det festades extremt mycket i de perioderna. För så är det ju, är du på turné och har gigat så blir det ju gärna lite fest efteråt, sa Måns i "Tillsammans med Strömstedts" då, något som Expressen då rapporterade om.

En annan känd svensk som har gått ut och berättat om sin otrohet är Arvingarnas frontfigur Casper Janebrink – läs mer om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!