Det var fyra år sedan som skådespelerskan Allison Mack dömdes till fängelse för att ha varit delaktig i en härva om människohandel.
Det var fyra år sedan som skådespelerskan Allison Mack dömdes till fängelse för att ha varit delaktig i en härva om människohandel. - Foto: AP/Mark Lennihan/Stella Pictures

90-talsstjärnan satt inne för människohandel – frigavs i förtid

"Smallville"-stjärnan Allison Mack skulle avtjänat ett tre år långt straff för sin inblandning i en rad brott som begicks i sekten NXIVM. Men hon blev istället frigiven i förtid för "gott uppförande".


"Smallville"-skådespelerskan Allison Mack, 40, som erkände sig skyldig för sin inblandning i ett fall av människohandel knutet till den sekt-liknande gruppen NXIVM, blev frigiven i förtid, skriver NBC News.

Det var den 3 juli som skådespelerskan släpptes från fängelset i Kalifornien, enligt uppgifter.

I juli 2021 dömdes 40-åringen till tre års fängelse för sin medverkan i NXIVM, men avtjänade bara två år av sitt straff.

Inte bara skådespelerskan som dömdes

90-talsstjärnan var högt uppsatt i sekten och 2019 erkände hon sig skyldig till flera brott, bland annat utpressning och tvångsarbete. Även grundarna av den ökända sekten, Nancy Salzman och Keith Raniere, fick sin beskärda del av straffkakan. Raniere avtjänar just nu ett 120 år långt fängelsestraff i Arizona, skriver Times Union.

Hur det gick för den andra grundaren kan du läsa här: Nancy Salzman grundade sexsekten NXIVM – döms till fängelse

Den då 28-årige Allison rekryterades av NXIVM i hopp om att hitta tillbaka till skådespeleriet. Foto: AP/Todd Williamson

Därför fick hon kortare straff

Straffvärdet för Allison Macks brott är egentligen 14 till 17 år bakom galler, men åklagare hävdade att hennes tid skulle kortas ner på grund av att hon samarbetade med utredare.

Skådespelerskans advokat har i en tidigare domstolsanmälan sagt att Allison "inte kan ångra det som gjorts och att hon kommer få leva med ångern resten av sitt liv." Advokaten tryckte på att att hans klient fortfarande har en chans att komma tillbaka och bli en värdefull del av samhället.

I samma anmälan ska den före detta sektmedlemmen ha sagt att hon förstår smärtan hon har orsakat sina offer och att hennes största misstag var att hänge sitt liv till Raniere.

Allison berättade för utredare hur sektledaren hade startat en hemlig kvinnoförening inom NXIVM där kvinnor blev svälta, brännmärkta och beordrade att ha sex med honom.

Vad händer härnäst för Allison Mack?

Vad som väntar den före detta fången nu när hon är tillbaka i samhället igen är det ännu ingen som vet, men vi kan nog gott anta att hon kommer vara försiktig med vilka hon beblandar sig med framöver...

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!