Tv-profilen Anders Öfvergård har nu blivit åtalad för ringa stöld.
Tv-profilen Anders Öfvergård har nu blivit åtalad för ringa stöld. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT och Simon Eliasson/TT

Anders Öfvergård greps för att ha stulit mat – har en förmögenhet på mångmiljonbelopp

TV-profilen Anders Öfvergård, känd som "den arga snickaren", har skapat rubriker efter att ha ertappats för köttstöld till ett värde av ett par hundra kronor. Överraskande nog inträffade detta trots att den populära TV-personligheten har en förmögenhet på flera miljoner.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Anders Öfvergård även känd som "arga snickaren" nyligen blev gripen efter att ha passerat självscanningskassorna i en Ica-butik på Värmdö. Under kontrollen uppdagades det att Öfvergård inte betalat för ett antal dyra varor. 

I förundersökningen menar en butikskontrollant att de haft problem med Öfvergårds agerande under tio års tid, han ska vid tidigare tillfällen bland annat agerat "aggressivt och otrevligt" under besök i affären, säger butikskontrollanten i förhör. Åtal har nu väckts och "Den arga snickaren" är anklagad för ringa stöld.

Anders Öfvergårds miljonlön och förmögenhet

Det som Öfvergård är anklagad för att ha stulit är två bitar med ryggbiff och en entrecote. Priset för maten uppgår till 395 kronor, något som inte Öfvergård borde ha något problem med att betala med tanke på miljonlönen. 

I förundersökningsprotokollet framgår det att Öfvergård år 2022 hade en fastställd förvärvsinkomst på hela 901 400 kronor. Tidigare år har lönen varit ännu högre, 2019 hade "arga snickaren" en årsinkomst på 1 250 272 och 2020 landade årsinkomsten på svindlande 1 015 500 kronor. I förundersökningsprotokollet framgår det även att Öfvergård har en förmögenhet på hissnande 45 miljoner kronor.

Läs mer: Anders Öfvergård polisanmäld för köttstöld på Ica Maxi: "Ställa det tillrätta"


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!