Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti
Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti drev podden Livet på läktaren. Plötsligt lades podden ner utan närmare förklaring. Något som gäckat duons fans i många år. - Foto: Christine Olsson/TT Bild, Instagram/majanilssonlindelof

Därför la Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti ner podden "Livet på läktaren"

Fyra år har gått sedan Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti abrupt la ner sin oerhört populära podd Livet på läktaren. Nu väljer Maja att berätta vad det var som egentligen hände.


Maja Nilsson Lindelöf är gift med Victor Nilsson Lindelöf

Sedan år 2013 har Maja Nilsson Lindelöf, 29, och Manchester United-stjärnan Victor Nilsson Lindelöf, 28, hängt ihop och år 2018 gifte sig paret. Tillsammans har de två barn – Ted Louie föddes i mars 2017. I oktober 2021 fick Victor och Maja sonen Francis.

Måååål! Victor Nilsson Lindelöf gör mål för Manchester United i april 2023. Bildkälla: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/TT Bild

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti hade podden Livet på läktaren

Idag är Maja framgångsrik influencer, och på Instagram har hon över 245 000 följare. Hon driver även klädmärket Lis Bonne Atelier. 

Men slog igenom för den stora massan gjorde Maja ordentligt med podden "Livet på läktaren" som hon drev tillsammans med John Guidettis fru Sanna Guidetti, då Sanna Dahlström.

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti på match i juni 2018. Bildkälla: Instagram/majanilssonlindelof

Det första avsnittet släpptes i augusti 2017, och i podden pratade duon om livet som "fotbollsfru" med allt vad det innebar. 

Podden blev snabbt väldigt stor. Maja och Sanna gjorde 77 avsnitt innan de abrupt la ner podden. 

Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti drev podden "Livet på läktaren" tillsammans. Bildkälla: Instagram/majanilssonlindelof

Det 78:e avsnittet som fick titeln "Tack för allt" släpptes i mars 2019 var bara åtta minuter långt. Det satte genast griller i huvudet på deras följare.

Vad hade egentligen hänt mellan Sanna och Maja? I samma veva slutade de "gilla" varandras bilder. 

Märkligt, tyckte många som säkert mindes att Sanna var en av Majas tärnor på hennes bröllop året innan. Ryktena om varför tjejerna plötsligt la ner podden utan någon större förklaring har cirkulerat sedan dess.

Så här såg det ut när Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Guidetti drack öl ihop för några år sedan. Bildkälla: Instagram/majanilssonlindelof

Maja Nilsson Lindelöf: Därför la vi ner podden

I sitt Sommar i P1 berättar Maja mer om mediecirkusen hon plötsligt befann sig i som fotbollsfru i Manchester. 

Maja berättar om ett telefonsamtal hon fick från sin mamma, där hennes mamma frågade om hon hade läst dagens tidning.

– I samma stund sms:ade Victor. "Jag har blivit inkallad till ett möte på anläggningen. Vad har du nu sagt? Det står massa i alla tidningar". I vår nya värld var det såklart nya spelregler. Vilket jag insåg för sent, säger Maja.

Hon berättar att hennes influencerkarriär vid det här laget hade tagit något så när fart, och hennes följare uppskattade att hon var så "bjussig och härlig". Men kanske hade det gått för långt. 

Maja Nilsson Lindelöf. Bildkälla: Stella Pictures

I sitt sommarprat berättar Maja att det var och varannan dag var nya rubriker på saker som Maja hade sagt eller lagt ut på sociala medier. Maja var inte van vid den här typen av mediebevakning. Alls.

– Det var ett tufft första år för oss. Jag tvingades anpassa mig till en värld som jag inte hade valt, utan bara hade råkat hamna i. Jag fick skala en del av mitt sätt att vara som offentlig person. Mina enkla skämt på Twitter lyckades alltid hamna i tidningen ur sin kontext. Så den kanalen la jag snabbt ner. Och efter något år, även podden. Det var nödvändigt för att få oss som familj att fungera, och för mig att känna mig lugn, berättar Maja Nilsson Lindelöf i sitt Sommar i P1.

Det gör Sanna Guidetti idag

Sanna Guidetti och maken John flyttade nyligen hem till Sverige igen efter att John hade spelat utomlands i många år. Familjen bor i exklusiva Saltsjö-Boo i Nacka utanför Stockholm. John Guidetti spelar idag i AIK.

John Guidetti spelar idag i AIK. Bildkälla: Stella Pictures.

Sanna jobbar som influencer och driver den populära podden "Högt i tak" tillsammans med vännen Rosanna Charles.

Rosanna Charles och Sanna Guidetti driver podden Högt i tak. Bildkälla: Instagram/hogt.i.tak


/
/
/
Senaste nytt

Petra Mede blev mamma vid 52 – avslöjar hur dottern blev till

1 timme sedan

Mellostjärnan har opererat bort tumör – bara dagar innan finalen

1 timme sedan
Under lördagens Mello-final väljs Jimmy Jansson in i programmets "Hall of fame". Men i veckan har han haft mycket annat att tänka på. Han opererade nämligen bort en tumör i början av veckan.

New Kids on The Block släpper nytt

1 timme sedan
New Kids on The Block släpper nytt album i vår. "Still kids" kommer den 17 maj och är gruppens första på elva år. Albumet föregås av singeln "Kids" som släpptes på tisdagsmorgonen.

Fångarna på fortet 2024: Deltagare i vårens säsong

1 timme sedan
Under våren har en ny säsong av "Fångarna på fortet" premiär. Men vilka är egentligen med i programmet? Nyheter24 listar alla lag och deltagare.

Här råkar Erika Persson försäga sig om sin hemliga pappa

2 timmar sedan
Erika Persson har de senaste månaderna varit superaktuell i och med att hennes mamma Gunilla Persson deltagit i Melodifestivalen 2024.

Jesper Rönndahl spelar polis i actionkomedi

2 timmar sedan
Komikerna Jesper Rönndahl och Martin Høgsted spelar huvudrollerna i en ny dansk-svensk actionkomedi som får premiär på SVT våren 2025.