Bianca Ingrosso och Saga Frisk Sundberg
Bianca Ingrossos assistent Saga Frisk Sundberg möter kritik för sin bild på Instagram. - Foto: Stella Pictures, Instagram/sagafrisksundberg

Bianca Ingrossos assistent Saga Frisk möts av kritik för detaljen i bilden: "Så sorgligt"

Bianca Ingrossos högra hand Saga Frisk Sundberg möts nu av kritik då hon tidigare i veckan la ut en bild på sin kropp som väckte starka reaktioner. Flera följare anser att bilden uppmuntrar till ätstörningar. Vi vill varna för att den här texten kan vara triggande.


Det här är Bianca Ingrossos assistent Saga Frisk Sundberg

Saga Frisk Sundberg, 19, har snabbt blivit ett välkänt ansikte för de som följer entreprenören och influencern Bianca Ingrosso, 28. Saga är minst sagt driftig för att inte ens ha fyllt 20 ännu. 

Hon driver det egna klädmärket Wordless, och jobbar idag som Bianca Ingrossos högra hand.

Saga är content creator på Bianca Ingrosso AB, och både Saga och Bianca befinner sig i skrivande stund på Ibiza. Med på resan är också Alice Stenlöf, 27. I Alices senaste vlogg får vi följa en del av trions kväll som ser ut att börja med sminkning, shots och dans framför spegeln på ett hotellrum.

Kritik mot Saga Frisk Sundberg: "Anmäl bilden till Instagram"

Den senaste tiden har Bianca Ingrosso mött kritik från flera håll då hennes följare har börjat oroa sig över hennes mående. En del följare menar att det helt enkelt har "gått för långt".

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu har en del följare även börjat oroa sig för Saga. På Instagram har Saga över 21 000 följare, och en bild som hon nyligen publicerade möttes av starka reaktioner från följarna.

Detta då de menar att en av hennes bilder som visar hennes revben är något som uppmuntrar till ätstörningar. En person i kommentarsfältet tipsar om att anmäla inlägget till Instagram.

Så här lyder några reaktioner:

"Så sorgligt, du är 19 år .. hänger i skuggan av Bianca 10 år äldre.. inspireras av hennes driv men inte hennes ätstörning. Ta bort bilden och tänk om"

"Men eller hur snälla liksom, tänk hur många som blir så triggade"

"Är någon chockad att hon tar ett andetag så djupt att hon nästan dör för att visa ett revben HAHA! är dags att tvångsomhänderta Bianca pga farlig för allmänheten. Pinsamt och ledsamt saga. Och skärpning"

"Fräscht att uppmuntra till ätstörningar"

"Rekommenderar alla som ser detta och reagerar, anmäl inlägget för ätstörningar!"

Reaktioner på Saga Frisk Sundbergs bild. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Läsarna tipsade Bloggbevakning

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning har även hon uppmärksammat Sagas inlägg. 

"Det är väl bara i Biancas influencervärld som folk publicerar bilder som den här? Där magens sugs in så pass mycket att revbenen sticker ut, vilket också är det som bilden fokuserar på", skriver Gervide.

Hon tillägger att det inte bara är hon som reagerat på bilden, utan att det är flera läsare som har skickat den till henne.

"Anmäl inlägget för ätstörningar på Instagram. Vi hjälps åt att plocka bort sånt skadligt innehåll", skriver en läsare i kommentarsfältet på Bloggbevakning.

Saga Frisk Sundberg är inte den enda i kretsen kring Bianca Ingrosso som den senaste tiden har fått följarna att reagera. 

Tidigare har Nyheter24 skrivit om kritiken mot Ani Jewels reklam som använde en väldigt smal modell.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

Ideella föreningen Shedo

Ätstörningslinjen 020-20 80 18

Frisk & fri Riksföreningen mot ätstörningar

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!