Paolo Roberto intervjuas i DiaLogiskt
Paolo Roberto intervjuas i DiaLogiskt – och möter nu skarp kritik från flera håll. - Foto: Youtube/DiaLogiskt.

​Hatstorm mot Paolo Roberto efter nya intervjun: "Jag spyr"​

Paolo Roberto intervjuas av Victor de Almeida för Youtube-kanalen DiaLogiskt. Nu riktas skarp kritik mot Paolo Roberto efter orden i intervjun. "Men usch. Vad sitter han och säger ens??" och "Jag spyr" är några reaktioner.


Paolo Roberto köpte sex i maj 2020

Paolo Roberto, 54, försörjer sig idag som personlig tränare, kock och på sin webshop där han säljer italienska delikatesser. Utöver det så är han krönikör och han hörs i den egna podden Paolos podcast.

Mycket har hänt sedan Paolo Roberto greps för sexköp i maj 2020, då han i en lägenhet på Östermalm köpte sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder".

Paolo Roberto när han intervjuades av Jenny Strömstedt för TV4. Bildkälla: TV4

Paolo Roberto förlorade alla sina jobb på de större mediehusen som TV4 och Rix FM. Även matmärket Paolos bröt med honom. Sedan dess har Paolo Roberto synts i mer alternativ media, och förra våren meddelade Roberto att han anslutit till det politiska partiet Medborgerlig Samling.

Där välkomnades han av Alexander Bard, som då varit med i partiet sedan 2018.

"Paolo, du är en hjälte, och sanningen är det att Sverige behöver dig mycket mer än du behöver Sverige. Nu kör vi, broder, och det ska bli förbannad jävla roligt!", skrev Bard då.

Paolo Roberto intervjuas av Victor de Almeida från DiaLogiskt

Paolo Roberto är nu intervjuad av Victor de Almeida som driver Youtube-kanalen DiaLogiskt. Där har han 80 000 prenumeranter, och något som blivit de Almeidas nisch är intervjuer med kontroversiella profiler och "krimfluencers", ett ord som polisen enligt Svenska Dagbladet myntade så sent som förre året.

Victor de Almeida intervjuar Paolo Roberto till sin Youtube-kanal. Bildkälla: Youtube/DiaLogiskt

Bland annat har Patrik Sjöberg och Sara Nilsson från den omdiskuterade sajten Dumpen gästat DiaLogiskt. Andra populära videos på kanalen är intervjuer med Olof K Gustafsson, rapparen Haval och en debatt mellan Hanif Bali och Leo "Kinesen" Carmona.

I de Almeidas intervju med Paolo Roberto så drar Roberto tillbaka det uttalandet han gjorde när han intervjuades av Jenny Strömstedt för TV4. 

Då, kort efter att han gripits för sexköpet, sa Paolo att kvinnan han köpte sex av säkert var "dittvingad".

– Jag sa det rätt dåligt i den intervjun när jag fick den frågan. Det var helt fel formulerat, det var ingen som tvingade henne där, säger Paolo Roberto i "DiaLogiskt".

Paolo Roberto. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Kritik mot Paolo Roberto efter intervjun

Instagram-kontot Haveristerna har nu lyft DiaLogiskt intervju med Roberto, och riktar skarp kritik mot både "avsaknaden av kritiska frågor" men också mot Paolo Roberto.

"Roberto försöker än en gång låtsas som han blev hårt ansatt i intervjun med TV4 och Jenny Strömstedt. Detta trots att vi sedan länge kunnat avslöja att Roberto själv fick diktera intervjun, ha en coach med sig och ta om frågor", skriver Haveristerna på Instagram.

I kommentarsfältet rasar reaktionerna in, och särskilt en sak som Roberto säger i intervjun möter extra stark kritik.

– Hon handlar på NK, hon har det bra, säger Paolo Roberto som exempel på något som står att läsa om kvinnan på ett internetforum.

"Handlar på NK och har det bra”. Ja, för det är så man mäter en persons välmående och lycka. Pajas", skriver författaren och bloggaren Jackie Ferm.

Andra reaktioner lyder:

"Hon har gjort en del val som har tagit henne dit!", Ursäkta men vad fan, nöden tog henne dit och din kåthet, brist på impulskontroll och dåliga kvinnosyn tog dig dit... Så håll käften bara och försvinn från etern.

"Men usch. Vad sitter han och säger ens??"

"Avd: Hur man gräver ner sig själv ännu djupare i träsket."

Reaktioner på intervjun med Paolo Roberto. Bildkälla: Instagram/haveristerna

Paulina Brandberg riktar känga mot Paolo Roberto: "Det är magstarkt"

Paulina Brandberg är idag jämställdhetsminister.  Men då, 2020, var hon förundersökningsledare i Robertos ärende. På Twitter riktar hon kritik mot Paolo Roberto, och hon menar att hans uttalande i DiaLogiskt är "magstarkt".

"Av förhöret med kvinnan, som ingick i den förundersökning som PR (Paolo Roberto, reds. anm) delgavs, framgår att hon kom till Sverige för att sälja sex enbart för att hon befann sig i en situation där hon upplevde att hon inte hade ngt annat val. Att då påstå att detta var "helt frivilligt" är magstarkt."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!