Alfred Svensson och Klas Eriksson spelar bröderna Leif och Billy i den hyllade humorserien.
Alfred Svensson och Klas Eriksson spelar bröderna Leif och Billy i den hyllade humorserien. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Humorserien Leif & Billy pausas – SVT stöttar stjärnornas beslut

Succéserien "Leif och Billy" pausar sina inspelningar för tillfället. Det är oklart när, eller om, serien kommer förnyas med en åttonde säsong.


För den som har väntat på en ny säsong av "Leif och Billy" kan vi meddela att man kommer få vänta ett tag. Den omtyckta komediserien blir nämligen uppskjuten.

"Beslutet att ta en paus var på vårat initiativ", skriver seriens ena huvudrollsinnehavare Alfred Svensson, 32, i ett meddelande till Hänt.

"Leif & Billy"-huset kan bli ditt – så mycket kostar det • Hemliga platsen

SVT stöttar beslutet

"Leif och Billy" har underhållit svenska tittare i sju säsonger, men huruvida en åttonde kommer bli av återstår att se. Enligt uppgifter till Filmtopp har SVT i nuläget inga planer på att förlänga serien.

”Att det skulle vara ett beslut från SVT:s sida att 'inte förnya' är något missvisande. Det stämmer att vi inte jobbar aktivt med någon ny säsong just nu, men beslutet att ta en paus var på vårat initiativ, och SVT stöttar oss i det”, skriver Alfred Svensson till Hänt.

Leif & Billy-profilen Klas Eriksson förlorade sin dotter: "Bottenlös mardröm"

Inte omöjligt att duon gör en comeback

Alfred Svensson och "Leif och Billy"-kollegan Klas Eriksson, 37, arbetar just nu i stället på den nya föreställningen "Gud förbannat vilken jävla show", som kommer att spelas i Stockholm till hösten.

Men Alfred Svensson är optimistisk i sitt meddelande till Hänt.

”Med det sagt så har vi ett fortsatt fint samarbete och en ständigt pågående dialog med SVT och det är inte alls omöjligt att Leif och Billy gör comeback i tv-rutan någon gång i framtiden”, skriver han till nöjeskanalen. 

SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!