- Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Därför håller Jonas Gardell och Mark Levengood sina barn hemliga

Komiker, manusförfattare, dramatiker. "En komikers uppväxt"-författaren Jonas Gardell, 59, är inte blyg för rampljuset – men hans barn hålls däremot långt borta från det. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Gardell.


Jonas Gardells ålder – hur gammal är han?

Jonas Gardell föddes den 2 november 1963 i Täby, Stockholm. Han fyller 60 år 2023.

Jonas Gardells längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Jonas Gardells längd. Så hur lång är han? Jo, 173 centimeter lång, det vill säga lika lång som bland annat skådespelaren Tom Cruise och artisten Miley Cyrus.

När gifte sig Mark Levengood och Jonas Gardell?

Mark Levengood och Jonas Gardell ingick i partnerskap år 1995 och gifte sig år 2011.

"Efter att ha varit gifta i 25 år har Mark och jag i söndags äntligen gift oss 'på riktigt' också i lagens och samhällets mening", skrev Gardell på Twitter då, vilket bland andra Expressen rapporterat om.

Jonas Gardell och Mark Levengood – när skiljde de sig?

Det var i juni 2023 som exparet meddelade att de tog beslutet att gå skilda vägar efter 37 år tillsammans. De var gifta i 12 år.

Läs mer: Så ser Jonas Gardell och Mark Levengoods äktenskapsförord ut – och så fördelas tillgångarna

Jonas Gardell: Därför visar vi inte upp våra barn

Jonas Gardell är tillsammans med ex-maken Mark Levengood, 59, föräldrar till två barn, en son och en dotter. Men exparet väljer att hålla barnen utanför den offentliga sfären och visar aldrig upp dem på varken sociala medier eller evenemang, skriver Femina

Gardell har tidigare uttryckt sin avsky gentemot kändisar och influencers som exponerar sina barn för offentligheten, specifikt i syftet att marknadsföra något. Komikern höll inte tillbaka när han i ett avsnitt av sin podcast "Mark & Jonas podd" 2020 kommenterade på hur Alex Schulman, 47, "sålde ut sina barn i en reklam", skriver Aftonbladet.

Jonas Gardells känga mot Alex Schulman

I poddavsnittet kritiserar Gardell sättet som Schulman marknadsför sina sponsorer i den hyllade podden "Alex & Sigge". Specifikt reagerar komikern på att poddprofilen använder sitt barn i marknadsföringen.

– Menar du verkligen att du är så jävla kåt på pengar att du säljer ut dina ungars jävla löss i håret för att tjäna pengar?, säger Gardell i mikrofonen.

Komikern frågar sedan lyssnarna om han är den enda som reagerar på den här typen av marknadsföring. 

– Jag blir jätteledsen, fortsätter han.

Det enda tillfället som något av Gardells barn har synts till på hans sociala medier var när sonen tog studenten 2022. Men då visar pappa Gardell bara upp bakhuvudet av honom.

Vem är mamma till Jonas Gardells och Mark Levengoods barn?

Jonas Gardell och Mark Levengood fick sina barn ihop med paret Fanny Ambjörnsson, 50, och Ingeborg Svensson, 57. Svensson är sonens biologiska mamma medan Ambjörnsson är mamma till dottern.

Har Jonas Gardell Instagram?

På Instagram heter Jonas Gardell @jonas.gardell.

/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!