Jennifer Aniston och Jamie Foxx
Jennifer Aniston möts av en hatstorm efter orden om Jamie Foxx. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hatstorm mot Jennifer Aniston efter orden om Jamie Foxx: "Hon är en rasist"

Jennifer Aniston möts nu av en hatstorm efter sina ord om skådespelaren Jamie Foxx. Aniston kallas både för "Karen" och "rasist". På Instagram fylldes Anistons kommentarsfält av kritik, och nu har hon stängt av möjligheten att kommentera helt.


Jamie Foxx anklagades för antisemitism efter bild på Instagram

Det var under helgen som skådespelaren Jamie Foxx, 55, delade ett inlägg på Instagram som snabbt möttes av massiv kritik. 

Jamie Foxx la ut en svart bild med vit tryckt text på. Orden löd: "De dödade den här killen som heter Jesus...Vad tror du att de kommer att göra mot dig?", följt av hashtags "#fakefriends" och "#fakelove".

Jamie Foxx la ut den här bilden och syftade på fejkvänner. 

Enligt brittiska Independent så uppmärksammades Jamie Foxx inlägg av den judiska nyhetstidningen A Wider Frame. 

Tidningen kallade Jamies inlägg för "fruktansvärt antisemitiskt" och menade att det syftade på en seglivad antisemitisk konspirationsteori om att judar bar ansvar för Jesus död.

Den antisemitiska förolämpningen "deicidal folk" har använts genom historien för att piska upp våld, antisemitism och hat mot judar. Ordet betyder Guds mördare, och är en sammansättning av två latinska ord – Deus (Gud) och cide (att döda).

Jamie Foxx gick ut med en ursäkt 

Nu har Jamie Foxx gått ut med en ursäkt för sitt inlägg, skriver Independent. 

Där förtydligar han att inlägget handlade om en vän som svikit honom, och att det inte handlade om judar. 

Jamie Foxx anklagades för antisemitism efter ett inlägg om fejkvänner. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag vill be om ursäkt till den judiska gemenskapen och alla andra som tog illa vid sig av mitt inlägg. Jag vet att valet av ord har upprört och jag är ledsen över det. Det var aldrig min mening. För att förtydliga så blev jag sviken jag av en falsk vän. Det var vad jag menade när jag skrev "de" – ingenting annat. Jag har inget annat än kärlek i hjärtat för alla. Jag älskar och stöttar den judiska gemenskapen. Jag vill be om ursäkt från botten av mitt hjärta till de som blev illa berörda", skrev han bland annat.

Jamie Foxx berättar att han blev sviken av en vän, och att det var det han skrev om. Bildkälla: Instagram/iamjamiefoxx

Jennifer Aniston tog avstånd från Jamie Foxx – möts av hatstorm

En skärmdump som visar att skådespelaren Jennifer Aniston, 54, hade "gillat" Jamie Foxx inlägg spreds snabbt. 

Jennifer Aniston gick då ut och förnekade att hon gillat Jamies inlägg, och hon menar att bilden som visar hennes like är fejkad. Utöver det så skrev hon att hon blev "illamående" av Jamie Foxx inlägg.

"Det här får mig att bli illamående. Jag har inte gillat det här inlägget, varken med flit eller av misstag. Jag vill vara tydlig för mina vänner och andra som har sårats av det här att jag INTE stöttar någon form av antisemitism. Och jag tolererar inte någon sorts HAT. Punkt", skrev hon. 

Jennifer Aniston la ut en Instagram Story där hon skrev att Jamie Foxx inlägg fick henne att må illa. Bildkälla: Instagram/Jennifer Aniston

Jennifer Aniston har stängt av kommentarerna 

Att Jennifer Aniston tog tydligt avstånd från Jamie Foxx och hans inlägg har nu fått X (tidigare Twitter) att koka, och Anistons kommentarsfält på Instagram fylldes snabbt av kritik från tusentals människor som menar att det var rasistiskt av Aniston att "kasta Jamie Foxx under bussen" med sitt inlägg.

Jennifer Aniston har tvingats stänga av sitt kommentarsfält på Instagram. Bildkälla: Stella Pictures.

Jennifer Aniston har nu stängt av kommentarerna på sin Instagram, men på X så flödar reaktionerna in – och Aniston möts av både hat, hån och en del skämtsamma inlägg och memes där hon kallas för en "Karen".

Flera har även uppmärksammat att Aniston följer ett välkänt hatkonto på Instagram som sprider hat mot bland andra Meghan Markle, Angelina Jolie och Amber Heard.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!