Spice Girls kommer inte uppträda på Ullevi 2024.
Spice Girls kommer inte uppträda på Ullevi 2024. - Foto: Adam Ihse/TT/Stella Pictures

Facebookeventet som lurat tusentals – Spice Girls kommer inte till Ullevi

Ett Facebookevent påstår att Spice Girls kommer till Ullevi 2024 och tusentals personer har sagt att de är intresserade. Men hela evenemanget är en bluff, bekräftar Ullevi.


Ett evenemang har skapats på Facebook och lockat tusentals personer. Eventet påstår nämligen att den populära popgruppen Spice Girls kommer till Ullevi i Göteborg och uppträder den 29 juni 2024. 

Spice Girls-eventet är en bluff

Biljetterna till konserten sägs släppas den 3 oktober klockan tio, vilket även Aftonbladet rapporterat om. Men hela evenemanget har visats sig vara en bluff. Aftonbladet har varit i kontakt med Ullevi, som bekräftar att Spice Girls inte kommer till arenan det angivna datumet.

Tusentals personer är intresserade

I skrivande stund ligger evenemanget fortfarande öppet på Facebook och över 12 000 personer har sagt att de är intresserade av att gå. I en kommentar till Aftonbladet säger eventskaparen att detta är hans senaste skapelse.

– Jag är kreatör, jag skapar saker. Detta är min senaste skapelse.

Tro inte på allt dina vänner delar

Henrik Pallin, socionom och expert på ungas nätanvändning, berättar för Aftonbladet hur man ska undvika att gå fejkade event som dessa.

– Tro inte på något bara för att flera av dina vänner delat det, du måste dubbelkolla källan. Gå in på Spice Girls hemsida och kolla om de ens är ute på turné.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!