Runar Sögaard ska släppa bok om tiden i fängelse.
Runar Sögaard ska släppa bok om tiden i fängelse. - Foto: Christine Olsson/Mikael Fritzon/TT

Runar Sögaard ska släppa bok om bisarra tiden i fängelse: "Jag fuckar upp saker"

Runar Sögaard ska släppa bok om intervjuerna han haft med nästan 200 fångar under tiden på Svartsjöanstalten och om sin egen resa och tid i fängelse.


Tidigare i år släpptes Runar Sögaard, 56, från fängelse efter att ha suttit där i 439 dagar, för bokföringsbrott och grovt skattebrott. När Runar kom ut från fängelset bar han på två stora flyttkartonger, något som Nyheter24 skrivit om tidigare. Han möttes upp av sin familj, vänner och Aftonbladet. 

Boken handlar om de bisarra saker som Runar upplevt

Flyttkartongerna var fulla med dokument, då han intervjuat nästan 200 olika intagna. Nu ska intervjuerna bli till en bok om hans resa och allt som har hänt, något som även Aftonbladet skrivit om.

– Jag intervjuade nästan 200 fångar under tiden på Svartsjöanstalten och boken handlar delvis om det, min resa och alla bisarra saker som hände där. I normala fall skulle jag med tanke på det jag dömdes för suttit på en öppen anstalt, men jag transporterades kors och tvärs med midjebälte, handklovar och fotlänkar, säger Runar till Aftonbladet.

Runar flyttade nämligen flera gånger till olika anstalter, då han fått ett flertal varningar, hot och missnöje från Runar själv, något som Nyheter24 skrivit mer om.

Runar nekar till att han betett sig illa på anstalterna

Till Aftonbladet säger Runar dock att han inte betett sig dåligt på någon av anstalterna.

– Nej, jag betedde mig faktiskt inte illa. Men de påstod ju det. Det var deras enda skäl till att bete sig som de gjorde.

Runar menar även att han är oskyldig till det han dömts för, men han erkänner två tidigare domar.

– Däremot har jag två tidigare domar på mig gällande bokföringsbrott och det var helt och hållet mitt fel. Det var slarv. Jag har inga problem att ta mitt ansvar om jag fuckar upp saker och ting. Det har funnits perioder i mitt liv då jag inte har tagit ansvar. Men sedan många år tillbaka gör jag det, säger han till för Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!