Hon är doldisen i Trädgårdstider.
Hon är doldisen i Trädgårdstider. - Foto: Stella Pictures

Hon är doldisen tittarna inte får se i SVT:s Trädgårdstider – planerar allt

SVT:s Trädgårdstider är ett populärt program som leds av Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Malin Persson och Tareq Taylor. Men visste du att det finns ytterligare en i gänget, men som jobbar i det dolda?


Tv-programmet ”Trädgårdstider” har blivit ett folkkärt program som många tycker om att se på. Tack vare programmet får vi nya idéer till vår egen trädgård och kan inspireras av de fantastiska odlingarna. 

Programmet leds av programledarna Pernilla Månsson Colt, John Taylor, Malin Persson och Tareq Taylor. Men det finns faktiskt ytterligare en med i gänget, men som jobbar i det dolda, vilket även Leva och Bo har skrivit om.

Hon är Trädgårdstiders dolda redaktör

Den dolda personen är redaktören Sara Hall, som projektleder och planerar allt som har med programmet att göra.

– Under inspelningsveckorna kör vi minst tio timmar långa arbetsdagar och det är fullt fokus på att rätt saker ska vara på plats till de olika inslagen, säger Sara. Men när veckan är slut firar vi. Därefter får vi någon vecka med vanligt schema för att förbereda kommande inspelningar, säger Sara Hall till Leva och Bo.

Saras trädgårdsintresse kom vid ung ålder

Trädgårdsintresset fick Sara redan som barn. När hon var elva år bad hon om att få designa en egen rosenträdgård hemma på tomten. Sara Halls moster var trädgårdsmästare och hennes mormor odlade och sålde dahlior till en blomsterbutik. 

I programmet har Sara har ansvar för både design, inköp av växter och olika förberedelser i programmet.

– När inspelningarna drar i gång måste allt vara på plats, såväl material och växter som taggade programledare, säger hon till Leva och Bo.

Känner sig stressad över att inte hinna påta i den egna trädgården

Sara tycker om att jobba med trädgårdar, men kan ibland känna sig stressad över att inte ha tid för sin egen.

– Jag kan känna mig lite stressad över att jag inte ska hinna göra allt jag vill här hemma, säger Sara. Men nu har jag insett att jag inte ska flytta härifrån förrän jag är gammal och inte orkar bo här längre. Alltså har jag förhoppningsvis många år på mig att förverkliga mina drömmar och då är det ju lite fjuttigt att stressa upp sig, säger Sara Hall till Leva och Bo

SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!