Thomas Ravelli och Claes Malmberg
Thomas Ravelli och Claes Malmberg ser vi i den nya äventyrsserien Bättre sent än aldrig. - Foto: Discovery+, Mickan Palmqvist/TT Bild.

Thomas Ravellis intima avslöjande om Claes Malmberg: "Ingen rolig upplevelse"

Thomas Ravelli är en av de kända profilerna i den nya äventyrsserien Bättre sent än aldrig. I första avsnittet händer det något mellan honom och Claes Malmberg som Thomas kanske inte kommer minnas som det roligaste han varit med om...


I den nya äventyrsserien Bättre sent än aldrig ska fem svenska kända män ge sig ut på sitt livs äventyr. Den färgstarka kvintetten utgörs av Kjell Bergqvist, Claes Malmberg, Peter Magnusson, Thomas Ravelli och Harald Treutiger.

I premiäravsnittet får vi se hur hela gänget anländer till Marocko, som är det första stoppet på deras resa där de ska beta av olika saker från sina bucket lists. Det blir både lättsamt men även djupare samtal. 

Under en middag berättar bland annat Harald Treutiger om hur han blev utfryst på SVT under tiden han var programledare för Robinson.

Harald Treutiger berättar nu om drevet mot honom och Robinson. Bildkälla: discovery+

– Hela företaget sviktade. Varenda arbetskamrat valde att gå andra vägar i korridorerna. En del valde att vända och så. Det kände man ju, berättade Treutiger i programmet.

Tuff träning för både Thomas Ravelli och Claes Malmberg

I premiäravsnittet står det en dag yoga på schemat, något som Kjell Bergqvist väljer att stå över. Han slappar istället i solen med en öl. 

Kjell Bergqvist valde att stå över träningen. Bildkälla: Discovery+

Resterande har inget annat val än att rulla ut sina yogamattor i hettan och ta i för kung och fosterland genom att avverka den ena avancerade övningen efter den andra. Men, tittarna förstår snabbt att Claes Malmberg inte är jätteförtjust i att träna.

Claes Malmberg tyckte yogan var jobbig. Bildkälla: Discovery+

Yogan var en pärs skulle det visa sig, även för den legendariska fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, vars insats under fotbolls-VM 1994 är något som för alltid är inpräntat hos oss svenskar. 

Från vänster Tommy Svensson, Martin Dahlin, Klas Ingesson, Thomas Ravelli, Tomas Brolin, Stefan Schwarz, Henrik Larsson och Jonas Thern efter 3-1 segern mot Ryssland i andra gruppspelsmatchen vid fotbolls-VM på Pontiac Silverdome i Pontiac, USA, 24:e juni 1994. Bildkälla: Jack Mikrut / TT
Svenska fotbollslandslagets fr. v. Martin Dahlin, målvakten Thomas Ravelli och Kenneth Andersson poserar på en spårvagn under fotbolls-VM i San Fransisco, USA 6:e juli 1994. Bildkälla: Jack Mikrut/TT Bild
Thomas Ravelli "in action". Här i juli 1994. Bildkälla: AP Photo/Eric Risberg

Men fysiken är inte vad den en gång var för den 64-årige Ravelli.

– Det här var jobbigt. Och framförallt får man ju reda på hur stel man egentligen är, säger Thomas Ravelli.

Men för Ravelli var det en annan sak som var värre än den fysiska utmaningen...

– Det enda problemet jag hade, det var att jag fick se Claes bakdel hela tiden. Och hans stelhet. Och det var ju ingen rolig upplevelse. Jag kunde ju inte hålla mig för skratt när han ojade o stönade, säger Ravelli i synken.

Bättre sent än aldrig sänds på discovery+ och Kanal 5 på onsdagar klockan 20.00 med premiär ikväll den 6 september.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!