Babben Larsson och Zinat Pirzadeh
Babben Larsson var en av de kända profiler som försvarade Zinat Pirzadeh efter Eva Rusz attack. - Foto: Tim Aro/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Babben Larssons känga till Eva Rusz – efter påhoppet mot Zinat: "Hur klarar hon sig..."

Eva Rusz sågade Zinat Pirzadeh vid fotknölarna. "Fruktansvärt dåligt" och "B-underhållning" skrev Rusz, som störde sig på att Zinat bryter. Nu möts Rusz av massiv kritik, och en av de som ifrågasätter Rusz ord är Babben Larsson.


Komikern och programledaren Zinat Pirzadeh, 56, ledde lördagens jubileumskonsert för kung Carl XVI Gustaf

Zinat Pirzadeh var konferencier under lördagens konsert i kung Carl XVI Gustafs ära. Bildkälla: Stella Pictures.

Festligheterna ägde rum på Lejonbacken i Stockholm, och bland de som uppträdde var Lill Lindfors, Magnus Uggla, Peter Jöback och Sabina Ddumba.

Eva Rusz till attack mot Zinat Pirzadeh 

Zinats insats har hyllats på sociala medier – men en som inte var förtjust i hur Zinat skötte sitt uppdrag är författaren och programledaren Eva Rusz

Zinat på plats på scen som konferencier. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Eva, som även var vän med Zinat på Facebook, gick till hård attack mot Zinat. På Facebook har Zinat lagt ut skärmdumpar på Evas inlägg som även visar hur Eva har redigerat inlägget flera gånger. Den sista versionen av Evas inlägg lyder:

"Att kunna tala flytande svenska borde väl vara ett måste då man har arbete som konferencier på kungens 50 års jubileum? Fruktansvärt dåligt Vilken B-underhållning Fruktansvärt dåligt".

Eva Rusz inlägg på Facebook. Zinat la ut en skärmdump som visade Evas redigeringshistorik. Bildkälla: Facebook/Zinat Pirzadeh

En version av inlägget visar även hur Eva anklagar Zinat för att inte skriva sina egna böcker. Zinat har släppt tre böcker, varav den senaste med titeln Vinterfjäril släpptes på Piratförlaget år 2020.  

Eva Rusz fortsatte att håna Zinat i inlägg på Facebook. Bland annat skrev Eva att Zinat inte skriver sina egna böcker. Bildkälla: Instagram/Zinat Pirzadeh

Zinat skriver att hon har fått hat av "andra fientliga individer" men att hon förväntade sig mycket mer av sina vänner på Facebook.

"Eva jag skickar dig kärlek trots att du missunnar mig mitt fantastiska hedersuppdrag. Jag går fortfarande på rosa moln och tycker att jag gjorde mitt bästa och nöjd med min insats. Så Eva Rusz vad tycker då om vår fantastiska drottning för hela sveariket?", skrev Zinat bland annat.

Eva Rusz gick till hård attack mot Zinat Pirzadeh. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Babben Larsson om Eva Rusz: "Hur klarar hon sig..."

På Instagram möts nu Zinat av stöd från både följare och vänner. Lulu Carter, Elisabeth Massi Fritz, Annika Jankell och Andreas Kleerup är några av profilerna som stöttar Zinat i kommentarsfältet.

"Hur klarar hon sig själv på holländska på Aruba?", skrev programledaren Babben Larsson och syftade på att Eva sedan 10 år bor på den karibiska ön Aruba, där holländska är ett av språken som pratas.

Babben Larsson riktade en syrlig känga mot Eva Rusz efter dennes attack mot Zinat Pirzadeh. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Under måndagen följde Zinat upp med ett inlägg där hon berättade att Eva Rusz bokförlag Ordberoende hade kontaktat Zinat och berättat att de både beklagar och tar avstånd från Eva Rusz beteende. 

/
Relaterat
Senaste nytt

Influencern Melina Criborn köper fastigheten för 11,8 miljoner i Sticklinge udde, Lidingö

Nya anklagelser mot Harvey Weinstein

igår 23:02
Harvey Weinstein anklagas på nytt för sexuella övergrepp. Den brittiska skådespelaren Julia Ormond har lämnat in en stämningsansökan mot den numera fängslade filmmogulen.

Ursäkta men, vad hände precis i Bonde söker fru 2023?

igår 20:29
Bonde söker fru 2023 är i full gång och i första avsnittet hände både det ena och det andra. En händelse fick oss sannerligen att hoppa till lite extra...

Lisa Ohlin regisserar militärthriller

igår 20:16
Regissören Lisa Ohlins nya projekt blir en spionthriller som utspelar sig i Karlskronas skärgård och på Gotland.

Följarna rasar efter Youtube-trion JLC:s prank: "Riktigt taskigt"

igår 16:13
Youtubegruppen JLC:s grova prank på närmaste kollegan. Nu rasar följarna i kommentarsfältet: "Osmakligt!"

Ernst Kirchsteiger ger svar på tal till TV4-tittarna: ”Lägg ner”

igår 14:00
TV4-tittarna reagerar på Ernst Kirchsteigers nya lampskärm i programmet "Hemma med Ernst". Han svarar nu på kritiken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.