Emma Filipsson designade Melinda Jacobs brudklänning
Emma Filipsson designade Melinda Jacobs brudklänning. För Nyheter24 berättar hon om arbetet. - Foto: Emma Filipsson, Instagram/Carola Häggkvist

Designern avslöjar okända detaljen i Melinda Jacobs brudklänning

Melinda Jacobs brudklänning var minst sagt en helt sagolik skapelse. Nu berättar designern Emma Filipsson om processen och arbetet som ledde fram till den glittrande tylldrömmen som var Melindas bröllopsklänning.


Det var den 16 september som Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson sa "ja" till varandra i Vadstena klosterkyrka. Över 300 gäster var på plats, och gräddan av den svenska kändiseliten var där för att fira Martin och Melinda.

Redan innan bröllopet läckte det ut vilka gäster som nobbade bröllopet – det kan du läsa om här.

På Instagram har det delats bilder från kända gäster som Carola Häggkvist, Ernst Billgren, Linda Thelenius och Doktor Alban. Även Sveriges statsminister Ulf Kristersson var på plats då han är nära vän till bröllopsparet. 

Utöver det så var det faktiskt Ulfs fru Birgitta Ed som vigde paret!

Menyn avslöjad: Det åt gästerna på Melinda Jacobs och E-Types bröllop

Melinda Jacobs brudklänning designades av Emma Filipsson

Är det någon dag i livet man vill stråla lite extra är det förmodligen på sin bröllopsdag, och Melinda Jacobs fullkomligen glittrade i sin vackra brudklänning som förmodligen fick gästerna att kippa efter andan.

På Instagram är Melindas följare smått besatta av den vackra skapelsen, och i hennes kommentarsfält är det flera som menar att klänningen helt enkelt var pricken över i:et på Martin och Melindas sagobröllop.

Emma Filipsson heter designern som låg bakom Melindas brudklänning, och för Nyheter24 berättar hon mer om arbetet bakom Melindas bröllopsklänning.

Emma Filipsson designade Melinda Jacobs brudklänning. Bildkälla: Emma Filipsson

Emma berättar att idéen till klänningen kom redan i somras när Melinda tittade förbi för den första provningen. Men designarbetet har utvecklats under tiden, men totalt har det tagit tre månader – från idé till färdig klänning.

En del av den vackra spetsen till Melinda Jacobs brudklänning. Bildkälla: Emma Filipsson
Det tog i runda slängar 30 timmar att sy Melindas klänning. Bildkälla: Emma Filipsson

Emma Filipsson färgade spetsen i te till Melinda Jacobs bröllopsklänning

En detalj i Melinda Jacobs brudklänning är faktiskt att spetsarna är färgade i te!

– Melinda plockade ut olika spetsar och blommor som hon gillade som jag hade i mina förvaringslådor, och utifrån det fick jag sen kombinera och pussla och greja för att klänningen skulle komma till liv, säger Emma Filipsson till Nyheter24.

Men under planeringsarbetet kände Emma att det hade varit fint om spetsen inte hade varit så vit då basen på klänningen är champagnefärgad. Att färga i te var dock inte så riskfyllt som det kanske kan låta.

– Vid ett par andra tillfällen har jag använt te för att färga lite olika material, så då tänkte jag att jag provar att färga en bit av den vita spetsen i te för att se om det blir som jag tänkte. Just den spetsen hade jag mycket av så om det inte hade blivit bra så skulle jag ändå haft mycket kvar att använda på något annat sätt.
Men tefärgningen blev perfekt så då färgade jag lite mer av den och började pussla ihop den med de andra spetsarna på klänningen, berättar hon.

– Melindas klänning har varit en dröm att få skapa, och det är så roligt att responsen från alla runtomkring har varit så fantastisk, säger Emma till Nyheter24. Här ser vi den färdiga klänningen i all sin prakt. Bildkälla: Emma Filipsson

Utöver tefärgade spetsar och flera meter glittrig tyll så döljer det sig väldigt mycket arbete bakom Melinda Jacobs brudklänning. Hela 30 timmar har bara själva sömnadsarbetet tagit – och då hade Emma en färdig klänning att jobba utifrån.

Har du fått flera uppdrag nu efter att du gjort Melindas klänning?

– Jag inte fått något nytt bokat uppdrag ännu, men det är absolut flera som hört av sig "att när det blir dags för de att välja klänning så kommer de till mig". Att välja sin brudklänning är ju oftast inget man gör så superspontant, utan det kan vara en process att ta sig igenom innan man hittar den stil och form man vill ha på sin bröllopsdag. Så vi får se lite vad framtiden bär med sig, säger Emma.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!