Melinda Jacobs och E-Type
Melinda Jacobs och E-Type har gift sig! - Foto: Stella Pictures, Instagram/Carolaofficial

Menyn avslöjad – det åt gästerna på Melinda Jacobs och E-Types bröllop

Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson gifte sig under pompa och ståt den 16 september i Vadstena. Självklart bjöds gästerna även på en middag utöver det vanliga – nu har menyn från kvällen avslöjats...


Årets kändisbröllop gick av stapeln i helgen när Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson sa "ja" till varandra under sin pampiga vigsel i Vadstena kyrka den 16 september 2023. 

Kändistätt när Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Erikson gifte sig

Bland gästerna fanns gräddan av Sveriges kändiselit – Carola Häggkvist, Christian "Kicken" Lundqvist, Ernst Billgren, Linda Thelenius och Dr Alban var några av stjärnorna på plats.

Här kan du läsa om kändisarna som nobbade bröllopet – namnen hittar du här.

Melinda och Martin är nära vänner med Sveriges statsminister Ulf Kristersson och hans fru Birgitta Ed, så det var inte konstigt att det var Birgitta som – som ju är präst – var den som fick äran att viga paret.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur flera av Melinda Jacobs följare reagerade starkt på hennes vänskap med Ulf – mer om det kan du läsa här.

Ulf och Birgitta åkte även med det nygifta paret när det var dags för en tur med häst och vagn. Bröllopet var en storslagen historia med över 300 gäster, sång från Sarah Dawn Finer i kyrkan och slagverkare i medeltidsklädsel utanför kyrkan.

E-Types avslöjande: "Därför har jag så långt hår"

Hela menyn avslöjad – här är maten gästerna fick på Melinda Jacobs och E-Types bröllop

Ann Edliden och Emily Dahl driver podden Oförskämt att anta, med fokus på svenska kändisar. På Instagram la Emily under helgen ut en bild som visade menyn på Melinda och Martins bröllop.

Martin "E-Type" Erikson har ett stort matintresse och driver bland annat vikingakrogen Aifur i Stockholm. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT Bild

"Lowkey besatt av menyn på Martin och Melindas bröllop", skrev Emily till bilden och la även in kommentarer om vad hon tyckte om rätterna.

Till förrätt bjöds gästerna på en riktig svensk Tore Wretman-klassiker i form av Toast Skagen. 

Den svenska kocken Tore Wretman lanserade Toast Skagen i mitten av 50-talet. Bildkälla: Stella Pictures

Varmrätten som serverades var nattbakad högrev med rotselleripuré, höstprimörer, friterad grönkål, rostad vitlökssmör samt potatisgratäng. 

Skogens guld – hjortron – hade en självklar plats på menyn. Bildkälla: Gorm Kallested/TT Bild

För att runda av blev det dessert i form av skogens guld – det dukades upp hjortronbavarois med mazarinbotten, myltade hjortron och rostad vit choklad samt chokladkräm.

Menyn på Melinda Jacobs och Martin E-Type Erikssons bröllop. Bildkälla: Instagram/Emilywearsblack

Mums!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!