Zara Larsson
Zara Larsson möts av starka reaktioner för sitt inlägg om Palestina. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Zara Larsson skrev om Palestina – möts av starka reaktioner: "Så jävla smaklöst"

Zara Larsson har i flera år visat sitt stöd för Palestina, och i helgen skrev hon ett inlägg som nu har väckt starka reaktioner i flera läger.


På Instagram har Zara Larsson, 25, över 8,4 miljoner följare, och i helgen använde hon sin plattform för att skriva vad hon tänkte om Hamas raketangrepp mot Israel.

"Oh, så det är okej att stötta Ukraina när Ryssland invaderar men inte Palesti-", skrev Zara på sin Instagram Story.

Zara Larssons inlägg på Instagram väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagram

I kommentarsfältet på Instagram har Zara mötts av tusentals kommentarer. Flera är det som tackar för hennes stöd.

"Vi älskar dig", "Tack för att du stöttar Palestina vi älskar dig", "Tack för att du är den enda kändisen med en fungerande hjärna" och "Du är så modig som la ut den storyn, tack" var några reaktioner. 

Andra riktade hård kritik mot Zara Larssons uttalande. 

På X har Zara även repostat ett inlägg som lyder: 

Zara Larsson repostade det här inlägget på X. Bildkälla: X

Zara Larsson har tidigare visat sitt stöd för Palestina

Det här är inte första gången som Zara Larsson visar sitt stöd för Palestina. Dagens Nyheter har gjort en tidslinje över viktiga datum och händelser i den långa och blodiga konflikten mellan Israel och Palestina. 

I maj 2021 så sköt Hamas fler än 3000 raketer mot Israel. Israel kontrade då med flyganfall och beskjutning. 12 israeler dog och 200 palestinier dog, skriver Dagens Nyheter.

Det var i samband med det som Zara då använde sig av Instagram för att skriva:

"Vi måste stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hot, men vi måste också ställa till svars en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila, finansierat av amerikanska dollar. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det som händer just nu i Palestina är en SKAM. Ett BROTT", skrev hon på Instagram då, något som Aftonbladet då rapporterade om.

Internationella stjärnor visar stöd för Palestina och Israel

Flera artister och kända profiler som Emma Watson, Bella Hadid, Selena Gomez, Natalie Portman, The Weeknd och Dua Lipa har tidigare varit öppna med att stötta det palestinska folket och kritiserat Israels ockupation av Palestina.

"Den etniska utrensningen av Palestinska människor måste få ett slut. NU RÄCKER DET. Det här handlar om mänskliga rättigheter! VAKNA", skrev Dua Lipa på Instagram år 2021, något som Entertainment Weekly då rapporterade om.

Flera kändisar har i dagarna visat sitt stöd för Israel. Vanity Fair rapporterar att bland andra Kylie Jenner, Jamie Lee Curtis, Gal Gadot och Amy Schumer alla har använt sociala medier för att stötta Israel.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!