Hedda Stiernstedt
Hedda Stiernstedt drar in bra med pengar. - Foto: Stella Picutres. Bilden är ett montage.

Miljonregn över Hedda Stiernstedt – så hög är hennes inkomst

Hedda Stiernstedt är känd från både Vår tid är nu och från serien Börje där hon spelar Börje Salmings ex-fru Margitta Wendin. Att alla sliter och drar i Hedda just nu syns också på hennes bankkonto – här får du veta hur mycket pengar hon tjänar.


Hedda Stiernstedt, 36, blev känd för svenska folket i filmen Unga Sophie Bell, men det stora genombrottet blev som restaurangägaren Nina i SVT:s Vår tid är nu som sändes från 2017 fram till 2019.

Hedda Stiernstedt spelar Margitta Wendin i Börje

I skrivande stund är Hedda aktuell i serien Börje, där hon spelar Börje Salmings ex-fru Margitta Wendin. En roll som inte var helt att axla för Hedda. I en intervju med Nyheter24 berättade Hedda nyligen om utmaningen med att porträttera Margitta Wendin.

– Margitta är inte en publik eller känd person, så det finns inte så mycket dokumentation på henne. Och det har ju varit tråkigt för mig eftersom det har varit mindre att förhålla sig till. Men det positiva i det är självklart också att jag får ta större kreativa val, jag har haft större konstnärlig frihet, sa Hedda till Nyheter24.

Så lever Börje Salmings ex-fru Margitta Wendin idag

Nästa år får vi se henne i den danska thrillern Den grænseløse som ingår i Jussi Adler-Olsens serie om Avdelning Q som hanterar kalla fall på Köpenhamnspolisen.

Hedda Stiernstedt. Bildkälla: Stella Pictures.

Hedda Stiernstedt är gift – det här är hennes man Alexis Almström

Privat så är Hedda gift med regissören Alexis Almström, 38, som även har gjort filmen Rosa moln där Hedda gör huvudrollen. 

Alexis har inte alltid jobbat med film – han har även ett förflutet som artist, och under namnet Alexis Weak släppte han låtar som "112".

Paret bor tillsammans i ett sekelskifteshus i Vasastan.

Hedda Stiernstedt med sin make Alexis Almström. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad har Hedda Stiernstedt i lön och förmögenhet? Så mycket pengar har hon

Att Hedda Stiernstedt är "in demand" som en av Sveriges just nu hetaste skådespelerskor syns även på hennes bankkonto. 

Nyheter24 har tagit del av uppgifter från Skatteverket som visar att Hedda under 2022 hade en fastställd förvärvsinkomst på 579 776 kronor. Det ger en trevlig månadslön på 48 314 kronor.

Men – och det här är ett stort men. Det är inte de enda pengarna som Hedda sitter på...

Hedda Stiernstedts bolag går väldigt bra. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon är nämligen även verksam i aktiebolaget Starstreet AB. Enligt Alla Bolag så ska Starstreet AB "bedriva verksamhet inom film, television och teater, såsom skådespeleri och filmproduktion. Bolaget ska även bedriva musikproduktion och DJ-verksamhet".

I styrelsen sitter förutom Hedda själv även Heddas mamma Metta.

Så hur går det för bolaget då? Jo men fantastiskt fint visar det sig. Enligt Alla Bolag så omsatte bolaget 2,1 miljoner kronor och har tillgångar på nästan 5,4 miljoner kronor.

Hedda Stiernstedt om mötet med Bianca Ingrosso på Spy Bar: "Brösten..."
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!