Hedda Stiernstedt spelar Margitta Wendin i serien om Börje Salming.
Hedda Stiernstedt spelar Margitta Wendin. - Foto: Stella Pictures

Hedda Stiernstedts galna knep – för att låta som Margitta i “Börje”-serien

Hedda Stiernstedt spelar Börje Salmings första fru Margitta Wendin i Viaplay-serien “Börje – The Journey of a Legend”. För Nyheter24 avslöjar hon sin minst sagt oväntade taktik för att porträttera hockeyikonens tidigare fru.


Serien “Börje – The Journey of a Legend” sänds på Viaplay och följer Börje Salmings liv och karriär, hela vägen från Kiruna till Toronto. I huvudrollen syns Valter Skarsgård, och serien skildrar även hockeyikonens förhållande med dåvarande frun Margitta Wendin

Allt om Börje Salming: Barn, frun Pia Salming och ALS-diagnosen

Hedda Stiernstedt spelar Börje Salmings fru Margitta Wendin

I serien är det Hedda Stiernstedt som spelar Margitta Wendin, och det visar sig vara en viss aspekt i serien som skiljer sig en aning från verkligheten. 

Här kan du läsa mer om detaljen i “Börje”-serien som fick Margitta Wendin att reagera 

Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt. Foto: Stella Pictures

I en intervju med Nyheter24 berättar Hedda Stiernstedt att man i ”Börje”-serien nämligen valde att behålla Margittas Gävlemål, trots att det faktiskt försvann senare. Hedda Stiernstedt själv är däremot från Stockholm, och hon tog därför till ett rätt så annorlunda knep för att få till sitt Gävlemål i serien. 

– Jag kollade på en del Youtube-klipp där det är ett gäng fulla ungdomar som sitter och pratar, för dialekter blir ofta bredare när man är mer berusad. Då kan man försöka hitta de här nycklarna in. Sen hade jag såklart jättestor hjälp av vår dialektcoach, berättar Hedda Stiernstedt för Nyheter24. 

Hedda Stiernstedt ber om ursäkt: "Förlåt alla Gävlebor"

Men om Hedda Stiernstedt lyckats med sitt Gävlemål eller inte, menar hon får vara upp till tittarna. 

– Manus kan ju ändras på plats, eller ändras dagen innan. Helt plötsligt ska vi improvisera en hel scen och då får man tänka på tårna. Så förlåt alla Gävlebor om jag gjort er besvikna. Döm mig inte!, säger Hedda skämtsamt och tillägger: 

– Det får ju vara upp till betraktaren att avgöra om jag har lyckats eller inte. Men för mig var det såklart en kul utmaning att lära mig en ny dialekt.

Så lever Börje Salmings första fru Margitta Wendin i dag

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!