Amir Akrouti och Johanna Bladh
Amir Akrouti går till hård attack mot Johanna Bladh. - Foto: Instagram/amirakrouti, Instagram/johannabladh

Grova anklagelser mot Johanna Bladh: "Hållit det här inne, men nu exploderade jag"

Influencern Amir Akrouti går till hård attack mot författaren och medieprofilen Johanna Bladh. I en serie inlägg på Instagram ankagar han bland annat Johanna för mobbning. Nu svarar Johanna på anklagelserna. – Jag är chockad och ledsen, säger hon till Bloggbevakning.


På Instagram har journalisten och debattören Johanna Bladh, 30, över 92 000 följare, och där skriver hon bland annat om feminism, kroppspositivism och livet som mamma. Johanna är nu aktuell med boken "Tjejbibeln" som släpps i januari 2024.

Amir Akrouti om Johanna Bladh: "Gränslöst"

Det är ju den boken som har fått influencerprofilen Amir Akrouti att reagera. I en serie storys på Instagram, där Amir har över 50 000 följare, så riktade han hård kritik mot Bladh. 

Bland annat anklagar han henne för att ha mobbat andra kvinnor på tidigare arbetsplatser. Johanna har tidigare jobbat på flera stora svenska mediehus och tidningar, där hon har haft olika roller.

”Känner någon som jobbat med henne. Tycker det är så gränslöst att profitera på andra kvinnors komplex och osäkerheter, när man bakom stängda dörrar är ett svin mot kvinnor. Stackars alla naiva som glatt kommer köpa boken”, skriver Amir.

Anklagelserna mot Johanna handlar bland annat om att hon skulle ha tryckt ner, fryst ut och mobbat andra tjejer på arbetsplatsen.

Amir Akrouti la ut flera skärmdumpar. Bildkälla: Instagram/amirakrouti, Bloggbevakning

Amir Akrouti lägger ut skärmdumpar om Johanna Bladh

Amir har lagt ut flera skärmdumpar på Instagram från anonyma personer som vittnar om att de skulle ha råkat ut för liknande saker. 

Han skriver att han har vetat om anklagelserna en tid, men hållit inne på det han säger sig veta. Men nu "exploderade han", skriver han.

Amir Akrouti skriver att han har "Hållit inne detta om Johanna" och nu "exploderade". Bildkälla: Instagram/amirakrouti

Johanna Bladh svarar på anklagelserna: "Chockad och ledsen"

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning var först med att dela med sig av Amirs skärmdumpar, och det är till Bloggbevakning som Johanna nu för första gången kommenterar anklagelserna mot henne.

Johanna skriver att hon är "chockad och ledsen" över de grova anklagelserna.

"Jag känner inte alls igen mig i det Amir skriver och tar givetvis jätteallvarligt på uppgifter om att någon skulle ha känt sig illa behandlad av mig, även om detta handlar om en tid som ägde rum för många år sedan. Så vitt jag vet har jag aldrig varit föremål för någon hr-utredning kring vuxenmobbning, det borde jag väl i så fall känt till. Mitt största fokus är och har alltid varit kvinnors bästa och jag blir bestört av att höra dessa anklagelser", skriver hon.

Johanna Bladh avslutar med att skriva att hon utan framgång har försökt komma i kontakt med Amir.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!