Torsdag 22 Februari 2024
- Foto: Stella Pictures

Allt om Victoria Dyring – uppväxten, vetenskapen och barnen

Hur mycket vet du egentligen om vetenskapsjournalisten och programledaren Victoria Dyring? Nyheter24 har samlat allt du kan tänkas vilja veta: uppväxten, vetenskapen och barnen.


Victoria Dyring ålder – hur gammal är hon?

Victoria Dyring föddes den 18 december 1972. 2023 fyller hon 51 år. 

Förra året när hon var med i en intervju med Dagens Nyheter, sa hon så här om att fylla 50 år:

– Det känns riktigt bra. Äntligen är man så gammal så man blivit klok och cool.

Victoria Dyring uppväxt och utbildning 

Victoria Dyring är uppvuxen i en journalistfamilj i Uppsala. Hennes föräldrar har alltid haft ett intresse för vetenskap, vilket har präglat hennes karriär, skrev Dagens Nyheter 2022. 

Samtidigt har hon alltid haft ett öga för teatern och att stå framför kameran. SVT rapporterade 2010 om att Victoria Dyring bland annat har utbildat sig på Calle Flygares teaterskola.

Victoria Dyring bland rekvisita. Foto: Janerik Henriksson/TT

Victoria Dyring karriär – har hon varit med i På spåret?

Hon är främst känd för att ha varit vetenskapsjournalist, programledare och producent för flera program på SVT. Hon har bland annat varit med i Hjärnkontoret, Nobelpriset och Idrottsgalan. Hon har även tävlat i På spåret (1999), och just nu är hon programledare för Vetenskapens värld

– Mitt jobb har blivit mycket viktigare i en tid när det är svårt att navigera bland all information. I dag är behovet av källgranskning mycket större än för bara några år sedan, sa hon till Dagens Nyheter 2022.

Victoria Dyring familj – har hon barn?

Victoria Dyring är gift med Thomas Ekman. Tillsammans har de två barn, Franca, 17, och Sixten, 15. 

Vad heter Victoria Dyring på Instagram? 

Victoria Dyring heter @Victoriadyring på Instagram.

Senaste nytt

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Pernilla Wahlgren ambassadör för hårt kritiserade Ozoneair: "Spelar på folks rädsla"

Pernilla Wahlgrens kontrakt med luftrenarföretaget Ozoneair uppges vara värt miljoner. Nu möts Ozoneair av hård kritik från Konsumentverket. Detta då Ozoneair bland annat hävdat att deras luftrenare kan bekämpa sjukdomar.

Biskopens otrohet blir film: "Chockad"

1 timme sedan
Biskopen Thomas Peterssons otrohetsaffär ska filmatiseras, skriver Moviezine. Han var biskop i Visby stift men avkragades sedan han haft ett utomäktenskapligt förhållande med en anställd i stiftet.

Birmingham skär drastiskt i kulturen

1 timme sedan
Kulturlivet i Birmingham riskerar att förtvina helt när kommunen drastiskt skär ner på kulturen på grund av ett underskott på 3,9 miljarder kronor, skriver NME.

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

1 timme sedan
Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...

Gulleks sanslösa lyxgåva till Lovisa Worge: "Varken blyg eller enkel"

1 timme sedan
Gullek Nilsen har överraskat Lovisa Worge med en fantastisk present. "Jag är så lycklig – jag kan inte sluta titta på den", skriver Lovisa Worge.