Kristian Luuk och Hanna Eklöf
Kristian Luuk och Hanna Eklöf har varit ett par i snart två år. - Foto: Stella Pictures, Instagram/kristianluuk

Kristian Luuk visar sin nya flickvän Hanna Eklöf

Kristian Luuk berättar nu att han har en flickvän i form av Hanna Eklöf. Här är allt du vill veta om henne – Hanna Eklöfs jobb, ålder och hur hon och Kristian träffades.


Att Kristian Luuk, 57, har träffat "någon" har den folkkära På Spåret-programledaren hintat om i månader. När han i början av oktober 2023 gästade P3 så berättade Kristian att han hade träffat någon.

När Hanna Hellquist frågade om Luuk var singel så svarade han:

– Nej, jag är i en relation sen något år tillbaka.

Kristian Luuk visar bild på sin nya flickvän Hanna Eklöf

Men Luuk har hållit sin kärlek hemlig – fram till nu. I ett inlägg på Instagram, där Kristian har över 70 000 följare, så visar han nu en bild på sin flickvän.

"Hanna. Min stora kärlek. Två år snart", skriver han till en bild som visar nya flickvännen Hanna Eklöf med en kopp kaffe i handen.

I kommentarsfältet strömmar det in lyckönskningar från Luuks vänner och kollegor så som Annika Jankell, Sonja Aldén, Andreas Weise, Jenny Strömstedt och Micael Bindfeld.

Vem är Kristian Luuks flickvän Hanna Eklöf?

Precis som Kristian så jobbar också Hanna inom tv-branschen. Enligt hennes sida på businessnätverket LinkedIn så har hon bland annat jobbat på både TV4 och SVT med olika produktioner. I dagsläget står det att Hanna jobbar som ledtrådsredaktör på Masked Singer.

Långt innan det så har Hanna jobbat med Kristian Luuk vid flera tillfällen. Första gången var enligt hennes LinkedIn i mars 2019 då hon var gästredaktör för Kristian Luuks program Luuk & Hallberg, som Luuk ledde tillsammans med Daniel Hellberg. Där utvecklade hon innehållet tillsammans med redaktionen, skriver hon på sin sida.

Efter ett år och tre månader med Luuk och Hallberg så började Hanna i september 2020 jobba som redaktör för Kristian Luuks program Veckans ord som även det gick på SVT. Det programmet jobbade Hanna med i sju månader innan det var dags att ta sig an nya utmaningar, och den senaste tiden har hon mest jobbat för TV4 med program som det hyllade "Vilket liv!".

Hanna har bland annat studerat medieteknik på KTH i Stockholm.

Hanna Eklöfs ålder – hur gammal är Kristian Luuks flickvän?

Hanna Eklöf föddes den 29 augusti 1981 vilket betyder att hon nu är 42 år gammal. Det betyder att hon är 15 år yngre än Luuk. 

Hanna bor i den gemytliga närförorten Årsta i Stockholm.

Kristian Luuk var tidigare gift med Carina Berg

År 2005 träffades Carina Berg och Kristian Luuk, då de bägge jobbade med TV4-programmet "God natt, Sverige". Både Carina och Kristian var då i förhållanden, men de valde att avsluta de relationerna för att bli tillsammans. 

Kristian var tidigare gift med Anna Luuk Priske, och under sitt äktenskap fick de barnen Sebastian och Smilla tillsammans. 

Kristian Luuk och Carina Berg på Mello-efterfest ihop år 2008. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Carina och Kristian gifte sig år 2008, och två år senare fick de sonen Holger. År 2016 meddelade Carina Berg och Kristian Luuk att de skulle skilja sig.

I slutet av sommaren 2017 började Carina Berg att dejta fotbollsspelaren Erik Berg, och de gifte sig i december 2018. De har två barn tillsammans – sonen Otto och dottern Juno.

Carina och Erik Berg. Bildkälla: Sören Andersson/TT Bild
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!