Influencer renovering
En svensk influencer och hennes sambo bestämde sig för att renovera sitt kök och badrum. Men bara två månader efter att renoveringen var klar så upptäckte grannen något märkligt. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT Bild.

Bilderna inifrån influencerns skräckrenovering: "Bubblade och släppte"

​Efter att influencern och hennes sambo hade renoverat sitt badrum så upptäckte grannen under att färgen på hans badrumstak började "bubbla och släppa". En utredning hittade flera brister. Buntband användes för att montera vattenledning i elledningar, och det hittades även avklippta rörledningar som det var "oklart vart det leder".


Det var 2021 som en välkänd svensk influencer och hennes sambo bestämde sig för att renovera både köket och badrummet i sin gemensamma bostadsrätt i Stockholms innerstad. De anlitade ett Stockholmsbaserat företag, som i januari 2021 satte igång med renoveringen. I mars samma år var byggföretaget klara med renoveringen.

Men i maj – bara två månader efter att parets badrum stod klart – så hände något.

Två månader efter badrumsrenoveringen så upptäckte grannen att något inte stod rätt till. Genrebild. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Parets granne, som bodde i lägenheten under, upptäckte att färgen i hans badrumstak "bubblade och släppte". Föreningen inledde en undersökning, och upptäckte då att orsaken var fukt i betongbjälklaget som utgör grannens tak, och influencerns golv.

Bostadsrättsföreningen bad då paret att åtgärda felen som uppstått under renoveringen, men enligt Bostadsrättsföreningen så vägrade de.

Paret renoverade köket och badrummet i sin bosradsrätt i Stockholms innerstad. Bildkälla: Jan Collsiöö/TT Bild

Risk för legionella och elledningar monterade med buntband – det här hittade bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsföreningens utredning fann mängder av brister i renoveringen av badrummet. I besiktningsprotokollet som Nyheter24 har tagit del av så listas en del av de skador som uppstått.

  • "Ett stort antal armeringsjärn har kapats vilket påverkar golvbjälklagets hållfasthet"
  • "Tappvattenledningar har monterats så att kalla och varma ledningar ej är separerade. Risk finns för värmeövergång och ökade bakteriehalter i kalltappvattnet."
  • "Inga tappvattenledningar kunde upptäckas i rörschaktet. Däremot finns avklippta ej inkopplade tappvattenledningar. Det gick inte att avgöra vart dessa leder. "
  • "Buntband har använts för montering av rörledningar. Elledningar och tappvattenledningar har monterats tillsammans med buntband."

Enligt stämningsansökan som Nyheter24 har tagit del av så kräver bostadsrättsföreningen nu influencerparet på 371 317 kronor.

Bilderna inifrån influencerns badrumsrenovering

Enligt besiktningsprotokollet är bland annat skyddsrör monterade med buntband. Bildkälla: Besiktningsprotokollet

Allt uppdagades när färgen på grannens tak började "bubbla och släppa". Bildkälla: Besiktningsprotokollet
I besiktningsprotkollet beskrivs en "avvikande lukt".
"Efter spolning med slang i avsättningen för WC-anslutning blir fuktfläcken runt fogen mer markerad", står det att läsa. Bildkälla: Besiktningsprotokollet
"Tappvattenledning är fäst i elledning med buntband", står det att läsa till en av bilderna. Bildkälla: Besiktningsprotokollet 

"Avklippa rörledningar" som det är "oklart vart de leder". Bildkälla: Besiktningsprotokollet 
Avklippta armeringsjärn. Bildkälla: Besiktningsprotokollet
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!