- Foto: Pexels

Fröken Snusk anmäld – marknadsför snus till barn

Artisten Fröken Snusk har blivit anmäld av flera personer till Konsumentverket. Anmälningarna säger att hon marknadsfört sitt egna vita snus till barn och unga.


Artisten och epa-dunksdrottningen Fröken Snusk är aktuell i Melodifestivalen med låten ”Unga & fria”. Hon har nyligen varit i blåsvädret på grund av anklagelser om att flera låtar som hon och producenten Rasmus Gozzi gjort har rusat upp på topplistan tack vare manipulerade strömningar. Däribland genombrottslåten "Rid mig som en dalahäst".

Vem är Fröken Snusk? Allt om namnet, åldern, låtarna och anmälningarna

Mellochefen om Fröken Snusk: "Hon vet vad hon gett sig in i"

Fröken Snusks storhit tillbaka på Spotify – här är nya låtnamnet

Anmäld till Konsumentverket

Nu har hon blivit anmäld av flera personer till konsumentverket för att hennes egna vita snus marknadsförs mot barn och unga. Flera av anmälningarna till Konsumentverket har gjorts av eller för unga personers räkning.

"Frökens Snusk egna vita snus marknadsförs riktat mot barn och unga med en anspelning på smaker osv. Hennes målgrupp är klart och tydligt under 25 år.", står det i anmälningarna. 

Anmälningarna gäller både reklam i sociala medier och att gratisprover av tobaksprodukter ska ha delats ut till minderåriga, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Källa: Nyhetsbyrån Siren

Fröken Snusk avslöjar: Så grov är hennes låt i Melodifestivalen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!