Ännu fler aktörer är nu inblandade i tvisten om guldtackorna.
Ännu fler aktörer är nu inblandade i tvisten om guldtackorna. - Foto: Polisen, Claudio Bresciani/TT & polisen.

JLC och guldtackorna – säljarens syskon inblandade

Lucas Simonsson och Carl Déman från humorgruppen JLC genomförde ett husköp under 2023. När hantverkarna renoverade fastigheten fann de guldtackor värda elva miljoner kronor.
Nu har ett 18 år gammalt gåvobrev upptäckts och fastighetssäljarens syskon har blivit en del av tvisten om guldtackorna.


Lucas Simonsson och Carl Déman från humorgruppen JLC genomförde ett husköp och när hantverkarna skulle renovera fastigheten fann de guldtackor värda runt elva miljoner kronor. En tvist uppstod – husets säljare, Simonsson och Déman samt hantverkarna har gjort anspråk på guldet och hävdar sin rätt till fyndet. 

JLC köpte hus och hittade guldtackor för 11 miljoner kronor

Gåvobrevet: Allt tillhör säljaren

När Simonsson och Déman köpte huset hade säljaren ägt huset sedan 2006 då han fick fastigheten som en gåva av sin mor, som avled 2019. Huset har funnits i familjens ägor sedan 1981, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

Säljarens mamma hade skrivit ett gåvobrev, nu 18 år gammalt, där det står att allt bohag och lösöre som finns i fastigheten ska tillfalla honom. Sonens advokater menar nu att guldet bör tillfalla honom eftersom gåvobrevet ger han rätt. Skulle guldet i stället ses som en del av dödsboet efter mamman tilldelas guldet sonen och hans syskon. 

Advokaterna har även framfört att sonen redan har en guldtacka från sin mamma, som han hade sedan innan fyndet i fastigheten.

Juristens teori: JLC kommer inte få behålla guldet

JLC: Det finns "frågetecken"

Simonsson och Déman har i sin tur uppgett att det finns "frågetecken" kring just denna guldtacka, enligt GP. Vad dessa "frågetecken" är har de inte sagt. 

Säljaren och hans syskon har sedan tidigare legat i rättslig strid med varandra efter arvet från mamman. Syskonens advokat hävdar att guldtackorna borde ingå i mammans dödsbo och därmed nedärvas till alla hennes barn. 

JLC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

3 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.