Lucas Simonsson och Carl Déman från JLC köpte ett hus – och fann guldtackor värda elva miljoner kronor.
Lucas Simonsson och Carl Déman från JLC köpte ett hus – och fann guldtackor värda elva miljoner kronor. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Maja Suslin/TT.

JLC köpte hus och hittade guldtackor för 11 miljoner kronor

​Lucas Simonsson och Carl Déman från humortrion JLC har startat ett bolag i syfte att förvalta fastigheter. Vid renoveringen av en fastighet fann hantverkarna guldtackor och platina – för elva miljoner kronor.


Lucas Simonsson och Carl Déman ingår tillsammans med Jonas Fagerström i humortrion JLC. De två förstnämnda köpte nyligen ett hus för 7,8 miljoner kronor, efter att ha startat Didder och Dadder AB vars syfte enligt Bolagsverket är att förvalta fastigheter. 

Enligt Göteborgs-Posten gällde husköpet en fastighet i Mölndals kommun, som sedan skulle renoveras. Men hantverkarna gjorde ett fynd som fick dem att stanna upp; tio kilo guld och fem kilo platina enligt uppgifter från GP. Fyndets värde ska ligga kring elva miljoner kronor. 

JLC-killarna badar i pengar – men han tjänar absolut mest

"Urgammalt och preskriberat"

Hantverkarna ska sedan ha lämnat guldtackorna till polisen, som startade en utredning gällande grovt penningtvättsbrott. Denna utredning har emellertid lagts ned då polisen inte finner någon anledning att misstänka brott. 

– Skulle det varit något brott så är det urgammalt och preskriberat sedan länge, säger kammaråklagaren James von Reis.

Lucas Simonsson vill inte ha barn: "Känner mig utanför"

Carl Déman och Lucas Simonsson gör anspråk på guldet

Vem som har rätt till guldet har inte fastställts. Carl Déman och Lucas Simonsson har yrkat på att guldtackorna ska gå till dem eftersom Didder och Dadder AB står som fastighetsägare. Samtidigt har både säljaren av huset och hantverkarna gjort anspråk på guldet.

Starka reaktioner efter JLC:s sexvideo: "Jävligt olämpligt"

– Om det råder en civilrättslig tvist om det beslagtagna godset är det inte meningen att Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten ska bestämma vem som har bättre rätt. Det får en domstol göra i ett civilmål, säger åklagaren von Reis till GP.

Vem som får rätt till guldtackorna återstår att se.

Jonas Fagerström om falska otrohetsryktet med Paow: "Vi har INTE legat"

JLC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!