Vem som får guldtackorna återstår att se.
Vem som får guldtackorna återstår att se. - Foto: ANDERS WIKLUND / TTClaudio Bresciani/TT​​

Juristens teori: JLC kommer inte få behålla guldet

Vem guldtackorna i Carl Déman och Lukas Simonssons nya fastighet tillhör ska uppgöras i en rättstvist. Juristen Elina Schönnings tror inte att JLC-killarna får behålla guldet.


Efter avslöjandet om att man hittat guldtackor med ett värde på 11 miljoner kronor i Carl Déman och Lukas Simonssons nyinköpta fastighet, har en rättstvist uppstått. Alla vill ha en del av kakan – JCL-profilerna som äger bostaden, hantverkarna som hittade guldet och säljaren av fastigheten. Elina Schönnings, chefsjurist på Svensk Fastighetsförmedling, tror inte att humorprofilerna kommer få behålla guldet. 

JLC köpte hus och hittade guldtackor för 11 miljoner kronor

Juristen: Carl Déman och Lukas Simonsson kommer inte få behålla guldet

Enligt Schönnings, har Déman och Simonsson inga rättsliga anspråk på guldtackorna. Vid försäljning av en fastighet finns det en standardanpassning i köpekontraktet som visar att köparen måste kontakta köparen om de hittar saker som inte ingår i bostaden. 

– Utgångspunkten när man köper ett hus är ju att det är fastigheten och det som tillhör fastigheten som ingår. Lösa saker som inte har ett samband med fastigheten är normalt sett säljarens, säger Schönnings till P3.

Hur rättsprocessen slutar återstår att se, men Schönning säger att hon skulle betta sina pengar på att säljaren får guldet. Déman och Simonsson har kommenterat situationen genom sitt fastighetsbolag. 

– Varken den tidigare ägaren, upphittarna eller vi kände till att det låg där, hur länge det har legat där eller vem som har placerat det där, det är upp till rätten att avgöra vem det tillhör, har de Déman och Simonsson sagt genom sitt fastighetsbolag till GP.

JLC-killarna badar i pengar – men han tjänar absolut mest

Allt om Lisa Ajax – Längd, barn och pojkvännen Max Huss

Samir & Viktor: Folk behöver koppla bort

JLC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!