- Foto: Stella Pictures

Clara Henry avslöjar träningsknepet – inför ultramaran

Tv-profilen Clara Henry ska i september springa ett lopp på hela 169 kilometer. Just nu är träningen i full gång och på Instagram delar hon med sig av träningsknepen.


Tv-profilen och skådespelaren Clara Henry, 29, är mitt i förberedelserna för loppet 100 miles. Loppet är ett ultramaraton på 169 kilometer. På sin Instagram, där hon har över 420 000 följare, delar hon med sig av sitt träningsupplägg för att klara loppet.

Hanna Friberg avslöjar matknepet för att klara Vasaloppet

Rutinerad långdistanslöpare

Clara Henry har sprungit flera långlopp tidigare. 2022 sprang hon tillsammans med Max Pisano längst hela Ölands kust för att samla in pengar till flyktingar från Ukraina. Då tog det dryga 36 timmar att springa sträckan på hela 160 kilometer.

"Det tar 36 och en halv timme att, med strejkande fot och höft (jag) och strejkande mage (Max) ta sig 160 km från Ölands sydligaste till nordligaste punkt. Det hade gått betydligt långsammare på egen hand.", skrev hon då i ett Instagraminlägg.

Bianca Ingrosso berättar om en SJUK grej hon gör när hon onanerar

Clara Henrys träningstips

Nu ska Clara Henry springa ännu längre än vad hon gjorde på Öland. Nämligen hela 169 kilometer och hon är i full gång med träningen inför loppet. I ett Instagraminlägg delade hon nyligen med sig av sitt träningsupplägg för att klara långloppet. Upplägget är veckovis och ser ut så här: 

  • Några korta till meddellånga joggpass.
  • Ett eller två långa till väldigt långa pass.
  • Ett eller två pass på gymmet.

Konditionsträning hemma – så kommer du igång

Trött på att simma? 5 lätta poolövningar att testa i stället

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!