Att göra övningar i poolen är kul och hälsosamt.
Att göra övningar i poolen är kul och hälsosamt. - Foto: Illustration Nyheter24 / Pexels

Trött på att simma? 5 lätta poolövningar att testa i stället

Att simma är otroligt bra träning – men man kan tröttna på det snabbt. Här är fem alternativa övningar att göra i poolen i sommar.


1. Vattentramp är bra för kärnmusklerna

Denna övning kan göras i en djupt vatten, där du inte når botten. Börja med att flyta på rygg. Trampa sedan vattnet genom att flytta benen upp och ner, likt hur du skulle göra om du satt på en cykel. Din kropp bör hålla sig flytande tack vare rörelsen av dina ben. Var noga med att hålla bålen stabil under övningen, då detta kan bidra till att stärka dina kärnmuskler. För att öka intensiteten kan du försöka röra benen snabbare.

Enkla knepen – så får du ut vattnet ur örat direkt

2. Vattenjogging – bra för ben och kondition

Välj ett område i poolen där vattnet når upp till bröstet. Börja jogga på plats, lyfta knäna högt och svänga armarna precis som du skulle göra på land. Vattnets motstånd kommer att göra att varje steg kräver mer ansträngning än på land, vilket hjälper till att stärka dina ben och förbättra din kondition. Var noga med att hålla ryggen rak och bålen stabil under hela övningen.

3. Vattenhopp – bränn kalorier och stärk benen i poolen

Stå i ett område där vattnet når upp till midjan eller bröstet. Böj knäna och hoppa uppåt, sträva efter att lyfta kroppen ur vattnet så mycket som möjligt. När du landar, böj knäna för att absorbera stöten och genast förbereda dig för nästa hopp. Denna övning kommer att stärka dina benmuskler och hjälper till att bränna kalorier, eftersom det är en högintensiv övning. Dessutom hjälper det att förbättra din balans och koordination, eftersom du måste stabilisera din kropp varje gång du landar i vattnet.

Här är maten att undvika innan läggdags – kan förstöra sömnen

4. Armvirvlar extra bra för axlarna i vatten

Stå upp rakt i vattnet med axlarna under ytan. Sträck ut dina armar åt sidorna och rör dem i stora cirklar framåt i ungefär 30 sekunder, och byt sedan riktning och rör dem bakåt i ytterligare 30 sekunder. Försök att hålla rörelsen jämn och konsekvent, och koncentrera dig på att använda dina axel- och ryggmuskler snarare än bara handlederna för att röra armarna. Vattnets motstånd kommer att hjälpa till att stärka arm- och axelmuskler.

5. Gör knälyft i poolen i stället

Stå upp rakt i vattnet. Lyft ett knä åt gången mot bröstet, och sänk sedan det igen. Byt ben och upprepa. Försök att hålla din överkropp så stilla som möjligt, och låt benrörelsen komma från dina höft- och magmuskler. Denna övning hjälper till att stärka dina benmuskler och kärnmuskler, och kan även bidra till att förbättra din balans och koordination.

STORA misstaget – därför förvärras din pollenallergi

Bad
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!