Gunilla Persson: "Jag röstar inte"
Gunilla Persson: "Jag röstar inte" - Foto: Johan Nilsson/TT

Gunilla Persson ratar politiken: "Jag röstar inte"

Artisten och tv-profilen Gunilla Persson är inte direkt känd för att vara blyg med sina åsikter, men när det gäller politik är hon mer försiktig. I ett samtal med Aftonbladet avslöjar hon nämligen att hon aldrig röstat.
– Man orkar inte, säger hon till tidningen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Gunilla Persson, 65, har tagit Sverige med storm efter sina år i tv-programmet "Svenska Hollywoodfruar" och sin medverkan i Melodifestivalen 2024

Trots sin popularitet i Sverige spenderar hon dock majoriteten av sin tid i hemstaden Los Angeles, USA. 

Där står det amerikanska presidentvalet runt hörnet, men Gunilla är inte en av de som kommer bege sig till vallokalen för att välja landets nya ledare. 

I en intervju med Aftonbladet avslöjar hon nämligen att hon inte tänker rösta alls. 

MISSA INTEGunilla Perssons dyra vinnaroutfit i rätten: "Seger" 

Gunilla Persson vann inte Melodifestivalen

Nyheter24 har tidigare skrivit om Gunilla och dottern Erika Perssons, 21, mer frekventa besök i Sverige under våren 2024. 

Den främsta anledningen till besöken var att Gunilla ställde upp i Melodifestivalen, där hon åkte ut i kvartsfinalen tillsammans med Fröken Snusk

Även efter tävlingens slut har Gunilla sett till att spendera tid i hemlandet. Under tiden har hon passat på att uppträda på större scener som Gröna Lund, men också nattklubbar som Golden Hits i Stockholm. 

MISSA INTE: Erika Persson om mamma Gunillas kärleksliv: “Väldigt kul”

Gunilla Persson: "Jag röstar inte"

Med en fot i Sverige och en i USA kan man tro att Gunilla gärna gör sin röst hörd när det är dags för val i favoritländerna, men så är faktiskt inte fallet. 

För Aftonbladet meddelar hon att hon aldrig röstat, varken i Sverige eller USA. Anledningen till Gunillas blygsamma närvaro i politiken är däremot inte brist på åsikter, utan istället handlar det om att ingen kandidat imponerar på henne. 

– Jag röstar inte. Jag tycker att de kandidater som man kan rösta på i USA är rena skämtet. Man kan väl inte ta fram Biden och Trump? Det är så sjukt. Man orkar inte, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag tycker att de här ledarna som kommer fram genom val är väldigt korrupta. De är korrumperade. Det är därför jag inte röstar på dem. Om jag vore statsminister så skulle samhället se annorlunda ut.

Gunilla är inget fan av varken Joe Biden eller Donald Trump. Foto: Gerald Herbert /TT

LÄS MER:

Erika Perssons besked om flytt till Sverige: "En liten by"

Gunilla Persson har pojkvän: "Folk vet vem det är"

/
/