Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Scorseses Boardwalk Empire till svensk teve i höst

- 10/08/2010, 14:43 -
Scorsese har producerat och regisserat pilotavsnittet till HBO:s nya storsatsning - Boardwalk Empire.
1 av 2

Scorsese har producerat och regisserat pilotavsnittet till HBO:s nya storsatsning - Boardwalk Empire.

All Over Press

Steve Buscemi spelar huvudrollen i serien.
2 av 2

Steve Buscemi spelar huvudrollen i serien.

All Over Press

Ny HBO-storsatsning har premiär i november på CANAL+.

Teveserier från HBO har alltid svensk tevepremiär på CANAL+ och i höst kommer årets kanske mest spännande storsatsning - Boardwalk Empire.

Serien utspelar sig bland gangsters och korrupta politiker i förbudstiden i Altantic City, och med Martin Scorsese som har producerat och regisserat pilotavsnittet, Terence "Sopranos" Winter som manusförfattare och Steve Buscemi spelar huvudrollen så är förväntningarna på serien höga.

Serien tar sin början 1920, då Amerika står inför stora förändringar. Spritförbud råder, en börskrasch väntar bakom hörnet och landet har just börjat återhämta sig efter första världskriget.

Enoch "Nucky" Thompson, spelad av Steve Buscemi, är Atlantic Citys mäktigaste man, en bondfångare till politiker som upprättat ett imperium för spritsmuggling. Han gör affärer med ökända notabiliteter som Al Capone och Lucky Luciano. Men han är inte ohotad på tronen och när serien börjar har han FBI:s ögon på sig samtidigt som krafter inom den egna organisationen vill se honom störtad.

Boardwalk Empire har premiär den 1 november på CANAL+ Series och CANAL+ Film HD.