1 av 5
2 av 5
En lycklig Sanna Göransson med make up-artisten Fanny Lagerwall.
3 av 5
En lycklig Sanna Göransson med make up-artisten Fanny Lagerwall. - Foto: Louise Hedenberg
4 av 5
- Foto: Louise Hedenberg
5 av 5
- Foto: Louise Hedenberg

Hetaste sminktipsen från make up-artisten

Fanny Lagerwall heter make up-artisten som fixar sminket i Kenza & Tyra Show. Här delar hon med sig av sina bästa tips - exklusivt för Nyheter24.


Make up-artisten Fanny Lagerwall har tidigare jobbat med bland annat Idol.

Numera är hon personlig make up-artist för stjärnorna i Kenza & Tyra Show.

Exklusivt för Nyheter24 berättar hon om hemligheterna bakom en perfekt sminkning.

1. När man jobbar med mörka ögonskuggor och lösa ögonskuggor faller de gärna ner på kinderna under ögat. Mitt tips är enkelt men bra.

Lägg din bas, fixera den inte med puder, möjligen lite men låt huden kring ögonen vara "våt"/kladdig. Applicera din ögonskugga och svep bort skuggan med lite ny foundation. Avsluta med puder för att fixera din foundation.

2. Många har problem med att måla eyeliner. Det är ju så snyggt att piffa till en sminkning med ett par snygga kråksparkar. Tipset för att slippa problem är att använda en fickspegel och titta neråt. Då ser du bättre bakom fransarna och hur linjen ska gå.

Samma sak när det kommer till att applicera lösögonfransar, titta ner och applicera dem. Jag använder mig ofta av en pincett som stöd.

3. Ögonbryn har många svårt att få till. En favorit från Make Up Store är en Eyebrow razor - ett rakblad du smidigt och smärtfritt kan forma för att få bort de ljusa hårstråna kring brynen. Har du snygga ögonbryn blir de ännu snyggare genom att med razorn försiktigt rensa alla ljusa strån.

Resultatet: ett par dramatiskt snygga ögonbryn utan ett hårstrå på fel plats.

4. Många frågar ofta hur man får till ett par snygga sotade ögon. Penslar är svaret - investera i 2-3 stycken riktigt bra ögonskuggspenslar. En större och en mindre, samt en blendingpensel.

Efter att du lagt på lite ljus skugga in mot ögonvrån och sedan den mörka över hela locket behöver det utan tvekan jämnas ut. Det ser oftast inte snyggt ut när man dragit på mörk skugga upp över globlinjen utan att mjuka upp de skarpa linjerna. Ett sotat öga blir snyggast om man får bort de skarpa linjerna.

5. Något som kan dra ner en hel sminkning är ett par riktigt mörka cirklar under ögonen.

Jag har två favoriter som kommer från Make Up Store. Först den fantastiska Cover all-mixen. Det är en burk med  tre färger i. Röd för under ögonen, då rött eliminerar blått. Gul till finnar och andra röda partier i ansiktet. Gul eliminerar rött. Den ljusa färgen som concealer till hela ansiktet.

Jag använder den till att highlighta under ögonbryn. Du kan använda den för att neutralisera de andra färgerna som känns lite för mörka eller skarpa. Cover all mix är något som aldrig kan bli fel.

Min andra favorit är Reflex cover som är en flytande ljusreflekterande consealer. När man får fina linjer under ögonen så är det inte alltid det snyggaste att få in massa produkter där, många uppfattar att det lägger sig i linjerna och framhäver det änu mer.

Reflex covers flytande fina form finns i light, medium och dark. Jag använder den nästan alltid då jag tycker att den tar bort mina mörka ringar helt och ger mig den där pigga fräsha looken jag är ute efter.

Vill du veta mer om sminkproffset Fanny Lagerwall? Spana in hennes hemsida.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

2 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

2 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

3 timmar sedan
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.