Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alex Schulman: Kissie verkar festlig

1 av 2

Fredrik Sandberg / SCANPIX

2 av 2

Fredrik Sandberg / SCANPIX

Nöje | 09/12/2010 16:40

Nyheter24 tar tempen på Alex Schulman inför hans bloggpremiär.

Hur är dagsformen, det var ju ett tag sedan du bloggade?

- Jag är ringrostig. Försöker att öva på Twitter, men det är ju inte samma sak. Twitter är så futtigt. Twitter är för posörer, människor som vill imponera på varandra genom att ordvitsa. Det är lite Göteborg över hela Twitter.

Vad kan vi förvänta oss?

- Jag kommer att blogga som jag alltid gör. Sen kommer det att finnas en vinkel på alltsammans, men den som läst mig förut och gillat det kommer inte att bli besviken.

Kommer du vara lika elak som förr?

- Nej, det är inget självändamål. Men jag hoppas kunna provocera som förr. Det är en del av mig, hoppas jag aldrig blir så fånig att jag slutar med det.

Hur har bloggosfären förändrats sedan du lämnade den?

- Det är ju en helt ny värld. De här bloggtjejerna är ju otroligt stora. Jag måste börja sätta mig in i den här saken nu. Läser Kissies blogg till exempel. Hon verkar festlig.

Vilka bloggar läser du?

- Just nu läser jag bara min frus blogg. Det är så kul att hon har börjat blogga.

Vad skulle krävas för att du skulle lämna Aftonbladet och börja blogga på Nyheter24 istället?

- Det skulle krävas att Aftonbladet lades ner, att min chefredaktör Jan Helin blev chefredaktör på Nyheter24 och att vi tog ett möte och att han under detta möte bad mig att börja blogga för Nyheter24. Jag har en enorm respekt för både Aftonbladet och framför allt för Helin och så länge han och tidningen vill ha mig så skulle jag aldrig komma på tanken att blogga någon annanstans.