Lördag 31 Jul
Stockholm

Så sviniga är kända män bakom kulisserna

1 av 2
2 av 2

Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco om den svenska kändiselitens brist på hyfs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Missa inte

– Du har fantastiska bröst, ska vi knulla? Varför inte förena nytta med nöje, journalistslynor som du måste smörjas, sa en musiker jag intervjuade en gång. Jag skrattade bort det och några timmar och drinkar senare hade han fått rätt. Precis så sa även den där författaren och den där producenten och den där brittiska gitarristen och den där hiphopstjärnan och den där skådisen och fan och hans moster.
”I princip ALLA kändismän förutom Micke Nyqvist e ju knarkande äckliga svin” sa en kompis till mig för några dagar sedan.

Och så är det. Jag har ungefär tusen exempel. Eller just äckliga är väl kanske att ta i, men otrohet, rattfylla, knarkbuffér och sexuella trakasserier är kutym.

Vissa gillar att ta sig friheter och jag klagar verkligen inte. Tvärtom. Exploit it to the max som Malcolm McLaren sa. Rockmyten ska levas ut till tusen. Det här levernet frodas och har aldrig mått bättre än i just Stockholm år 2011. Det spelar ingen roll om du är sångare, skådis, journalist eller fucking mäklare. Alla ska bete sig som stjärnor och det kryper längre och längre ned i leden.

Vi har indiehjälten som var konstant otrogen mot sin flickvän.”Hon är i USA så det är lugnt”. Vi har den svenska filmstjärnan med fru och barn och ett tjog blonda älskarinnor på Stureplan. Det är bara take a pick.

Hotellrum totaldemoleras i Stockholm, i Göteborg och ute på vishan. En gift skådis hänger bara på fjortishak för att kunna slaska ner tungan i alla tonåringars halsar. En annan, en av våra mest folkkära artister har gjort det till sitt personliga trademark – sin unique selling point – att köra ner handen i tjejers trosor på krogen. Oftast får han napp. I bland får han en örfil och ett knä i skrevet. En sångare i ett mellanstort rockband kidnappade sin flickvän och höll henne fången några dagar.

Inget av det här är direkt konstigt. Jag rycker på axlarna och kan tycka att det är lite sött. "Det är väl ingen big deal, han är ju snygg" har jag tänkt tusen gånger. Prata om det liksom, varför då?
Oroväckande många svenska kända män gillar dessvärre att spöa upp sina tjejer. Det är ju mindre trevligt. Jag kan räkna upp ett dussin skådiskillar som alltid kör bil fulla och höga som höghus med fotbromsen nertryckt härifrån till Tumba.

Gifta fotbollsspelare drar över 16-åriga brudar i garage, journalister håller fester med callgirls och kokain, hovmästare och rockstjärnor drar i sig en årsförbrukning kokain genom kvällens dricks i omklädningsrummen på Stureplans finaste krogar.
Ja, Stockholm är verkligen underbart så här års.

Kommentera
Kopiera länk
Dela