1 av 2
2 av 2
- Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Så sviniga är kända män bakom kulisserna

Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco om den svenska kändiselitens brist på hyfs.


Missa inte

– Du har fantastiska bröst, ska vi knulla? Varför inte förena nytta med nöje, journalistslynor som du måste smörjas, sa en musiker jag intervjuade en gång. Jag skrattade bort det och några timmar och drinkar senare hade han fått rätt. Precis så sa även den där författaren och den där producenten och den där brittiska gitarristen och den där hiphopstjärnan och den där skådisen och fan och hans moster.
”I princip ALLA kändismän förutom Micke Nyqvist e ju knarkande äckliga svin” sa en kompis till mig för några dagar sedan.

Och så är det. Jag har ungefär tusen exempel. Eller just äckliga är väl kanske att ta i, men otrohet, rattfylla, knarkbuffér och sexuella trakasserier är kutym.

Vissa gillar att ta sig friheter och jag klagar verkligen inte. Tvärtom. Exploit it to the max som Malcolm McLaren sa. Rockmyten ska levas ut till tusen. Det här levernet frodas och har aldrig mått bättre än i just Stockholm år 2011. Det spelar ingen roll om du är sångare, skådis, journalist eller fucking mäklare. Alla ska bete sig som stjärnor och det kryper längre och längre ned i leden.

Vi har indiehjälten som var konstant otrogen mot sin flickvän.”Hon är i USA så det är lugnt”. Vi har den svenska filmstjärnan med fru och barn och ett tjog blonda älskarinnor på Stureplan. Det är bara take a pick.

Hotellrum totaldemoleras i Stockholm, i Göteborg och ute på vishan. En gift skådis hänger bara på fjortishak för att kunna slaska ner tungan i alla tonåringars halsar. En annan, en av våra mest folkkära artister har gjort det till sitt personliga trademark – sin unique selling point – att köra ner handen i tjejers trosor på krogen. Oftast får han napp. I bland får han en örfil och ett knä i skrevet. En sångare i ett mellanstort rockband kidnappade sin flickvän och höll henne fången några dagar.

Inget av det här är direkt konstigt. Jag rycker på axlarna och kan tycka att det är lite sött. "Det är väl ingen big deal, han är ju snygg" har jag tänkt tusen gånger. Prata om det liksom, varför då?
Oroväckande många svenska kända män gillar dessvärre att spöa upp sina tjejer. Det är ju mindre trevligt. Jag kan räkna upp ett dussin skådiskillar som alltid kör bil fulla och höga som höghus med fotbromsen nertryckt härifrån till Tumba.

Gifta fotbollsspelare drar över 16-åriga brudar i garage, journalister håller fester med callgirls och kokain, hovmästare och rockstjärnor drar i sig en årsförbrukning kokain genom kvällens dricks i omklädningsrummen på Stureplans finaste krogar.
Ja, Stockholm är verkligen underbart så här års.

Relaterat
Quetzala: Är jag en av er nu?
Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco kan ha klarat inträdesprovet till den innersta cirkeln.
Kändisarna som knarkat
Justin Timberlake är inte ensam om att gilla att tända en joint. 
Quetzala: Kändisar kan alltid fixa en ny näsa
Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco om kändisar som knarkar.
Quetzala Blanco: Låt dom aldrig se dig gå ner
Nyheter24:s Quetzala Blanco om första dagen på jobbet.
"Jag hade dödsdroger"
Nyheter24:s Quetzala Blanco möter Thorsten Flinck.
Här är Sveriges fulaste gubbe
Sveriges hemligaste och mest älskade rockstjärna fyller 57 år idag och under åren har han varit med om ett och annat - Nyheter24 listar några guldkorn.
Quetzala: Jag älskar Pär Ström
KRÖNIKA: Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco om mannen som skrivit bok om den feministiska konspirationen.
Senaste nytt

Fia Forsström hittade fansen utomlands

Jenny och Niklas Strömstedt erkänner – då bråkar vi som mest: "Passivt aggressiv"

I söndagens avsnitt av TV4:s succéproduktion "Vilket liv" är det dags för Niklas Strömstedt att hyllas efter en lång karriär. I avsnittet berättas det bland annat om åren med GES men även om hur relationen med Jenny Strömstedt kan se ut.

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.

Dolly Parton gör cover på rockklassiker

1 timme sedan
En cover på 4 Non Blondes låt "What's up" från 1993 – det är Dolly Partons senaste projekt. Covern släpptes i helgen och är en av flera låttolkningar på Partons kommande album "Rockstar" som släpps i mitten av november.

Fransk rappare dömd för mord

idag 01:50
Den franske rapparen MHD, som egentligen heter Mohamed Sylla, har dömts till tolv års fängelse för att ha mördat en ung man i Paris 2018.

Sara Shirpey om skådespeleriet: "Inte något jag tänkte att man kunde jobba med"

igår 16:45
Sara Shirpey är en svensk skådespelare som medverkat i ett antal större svenska produktioner bland annat krimserien "Top Dog" från år 2020. Nu är hon återigen aktuell i den nya serien "Taelgia".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.