Måndag 27 Sep
Stockholm

Juholt, här är ditt nya liv som korvgubbe

Elias Giertz.
Elias Giertz. Foto: Bingo Rimér

KRÖNIKA. Nyheter24:s Elias Giertz har tänkt ut några idéer för vad Håkan Juholt kan syssla med - i stället för att leda socialdemokratin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Elias Giertz

Elias Giertz är nöjesreporter på Nyheter24. Han är 15 år gammal och skriver krönikor varje tisdag.

Besök hans blogg här. Han twittrar här.

De senaste dagarnas ståhej kring s-ledaren Håkan Juholt liknar mer och mer ett bråk i sandlådan på mitt gamla dagis. Journalister står och kastar sand och Håkan Juholt springer till fröken och ”beklagar” och ”ber om ursäkt”. När jag gick på dagis hette det att man ”fattade nada” och ”ville mosa honom” - men innebörden var ungefär densamma.

Även om jag tycker att det tillhör det sunda förnuftet att förstå att hans Comhem-anställda fru Åsa inte på något sätt kan förväntas få sin hyra betald av riksdagen, så tänkte jag för en gångs skull strunta i att kritisera sossarna.

Jag tänkte ta rollen som karriärexpert. I och med att Håkan Juholts karriär som s-ledare förmodligen är att betrakta som avslutad vill jag presentera en lista. En lista på Juholts möjligheter på arbetsmarknaden - komplett.

1. Korvgubbe

Med den stråiga silvermustaschen skulle Håkan Juholt passa utmärkt i någon av Solna-grillarnas trälackade kiosker. Hans kvicka skämt och rappa tempo skulle förmodligen bli en favorit i Rinkeby-kidsens kebabfeber.

Hans tunga andetag skulle sprida senapsdoft uti ett helt kvarter - men vem skulle egentligen klaga? Vi har trots allt Sveriges roligaste man som grillar korv bara några stenkast bort.

2. Krishanterare på Hovet

Ja, frågan är om inte det här är jobbet som Håkan Juholt skulle göra allra bäst. Han följde ju den stolt nyinrättade traditionen av att endast ge intervjuer till uråldriga Tidningarnas Telegrambyrå.

Med tanke på de obefintliga insatser som Bertil Ternert, personen som Juholt bör efterträda, satt in för att öka Kungens vana med journalister torde Håkan Juholt göra ett utmärkt jobb. Vem vet, snart kanske vi ser Kungen med en motorsåg i Oskarshamns skogar? PR-trick deluxe.

3. Spöke

Han är en fin man på alla sätt och vis, Juholt. Men på något sätt tror jag att han är perfekt utklädd till spöke i Gröna Lunds spökhus. Eller, behövs ens en dräkt? Jag är osäker.

Vad jag däremot vet är att Gröna Lund vanligtvis brukar ha problem med att rekrytera tillräckligt duktiga skådespelare till jobbet. Men om Aftonbladets uppgifter om att Juholt ska ha varnats för felet redan 2009 stämmer, då är han en briljant skådespelare! Med stor skicklighet har han ljugit för hela Sverige. Nog kan han skrämma små barn med samma briljans.

Men vi kan ju alltid hoppas på att han sitter kvar. Det vore ju tråkigt om ytterligare en skandal skulle slå hål på myten om en enad socialdemokrati.

Kommentera
Kopiera länk
Dela