- Foto: All over press

Kom i julstämning - julfilmer att se

Andra advent är här och julafton är fortfarande på väg. Filmtipsets Katarina Lind listar fem filmer varje advent att se - för att komma i julstämning.


1. "Ensam hemma"
Macaulay Culkin spelar här Kevin McCallister, som av misstag blir lämnad ensam i familjens hus. Till en början ser det inte ut att bli annat än roligt, men Kevin blir varse om att det finns mindre snälla människor utanför.


 

2. "Polarexpressen"
Den animerade filmen som bland annat Tom Hanks har lånat ut sin röst till. Om den lilla pojken som vaknar mitt i natten och möts av ett stort tåg, som leder till jultomtens land.

 

3. "En julsaga"
Jim Carrey spelar här Mr. Scrooge, den bittra gamla mannen som blir hemsökt av tre spöken. Berättelsen har det gjorts många tolkningar på, men det här är den enda som är dataanimerad.

 

4. "The Holiday"
En mysig och romantisk komedi med stjärnskotten Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black. Ett husbyte mellan de kvinnliga huvudkaraktärerna leder till kärlek och vänskap.

 

5. "Elf"
Har du gillat Will Ferrells tidigare komedier kommer du nog att gilla även denna. En tomtenisse som skickas från Nordpolen till USA för att finna sin sanna identitet.

Jul
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!