Lördag 1 Okt
Stockholm

Här är världens bäst belönade skådisar

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Otaliga skådespelare har gått hem med Oscar-statyetter och Golden Globe-priser de senaste åren. Här är några av de som har blivit belönade flest gånger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Katharine Hepburn

Skådespelerskan har vunnit hela fyra Oscars för Bästa kvinnliga skådespelare. För sina priser har hon att tacka filmerna "On Golden Pond", "The Lion In Winter", "Guess Who's Coming For Dinner" och "Morning Glory".

Jack Nicholson

Den briljante skådespelaren har blivit belönad med hela tre Oscar. Första gången 1976 som Bästa manliga huvudroll för "Gökboet", 1984 som Bästa biroll för "Tearms of Endearment" och 1998 som Bästa manliga huvudroll för "As Good As it Gets". Han har även blivit belönad med sju Golden Globes.

Ingrid Bergman

Vår svenska skådespelerska har kammat hem tre Oscar. 1945 för Bästa kvinnliga huvudroll i "Gaslight" och 1957 för filmen "Anastasia". 1975 vann hon pris för Bästa kvinnliga biroll för "Murder on the Orient Express".

Walter Brennan

Den bortgångne skådespelaren har även han vunnit tre Oscar, samtliga för Bästa manliga biroll. Förstapriset vann han år 1937 för filmen "Come and Get It", 1939 för filmen "Kentucky" och 1941 för "The Westerner".

Meryl Streep

Skådespelerskan Meryl Streep har blivit ärad med två Oscars och sju Golden Globes. Golden Globe-priserna för Bästa kvinnliga biroll vann hon för sina prestationer i filmerna "Kramer vs. Kramer" (vann även en Oscar för den rollen), "Adaption" och "The Manchurian Candidate". Hon har även vunnit pris för Bästa kvinnliga huvudroll för filmerna "The French Liutenant's Woman", "Sophie's choice" (vann även en Oscar), "The Devil Wears Prada" och "Julie & Julia". Hon vann också pris i den något tungvrickande kategorin Bästa framförande av en skådespelerska i en mini tv-serie eller en film gjord för tv för sin roll som Ethel i "Angels in America".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.