Stockholm

Ny, sjukt soft blogg på Nyheter24

1 av 2
2 av 2

Mattias Rohmée flyttar Sveriges bästa Youtube-blogg, Sjuktsoft.com, till Nyheter24 Play.


Läs mer
Mattias Rohmée

Namn: Mattias Rohmée

Ålder: 24

Sysselsättning: Pluggar Systemvetenskap på Lunds Universitet

Bor: Lund

Läs Mattias blogg här.

Matte, hur känns det att börja blogga på Nyheter24 Play?

– Mycket bra! Jag har varit fast på en annan plattform i några år och har varit sugen på förändring ett tag, så ska bli kul att prova något nytt! Jag hoppas att sidan kommer att fortsätta växa hos Nyheter24.  

Kan du berätta lite om din blogg?

– Sjuktsoft startades i oktober 2009. Under första perioden var den egentligen bara för kompiskretsen, men två år senare hade den fått besök från 88 olika länder. 

– Det är den bästa videosidan på nätet om man är ute efter ett brett videospektrum. Man kan förvänta sig WTF-klipp, extremsportvideos i snygg produktion, failklipp, samhällsaktuella händelser, dokumentärer, stand-up och allt annat underhållande. 

Sjuktsoft har ett lite annorlunda grafiskt upplägg än en vanlig blogg, berätta lite om det.

– Jag valde ett utseende där jag kunde "pusha" för de videos som jag tycker är värda extra uppmärksamhet. På startsidan möts man av fyra stora videos. Där kommer jag placera de, enligt mig, bästa klippen från de senaste uppdateringarna. Till höger finns "Redaktionens val", här kommer utvalda videos hamna under en lite längre period. 

– Scrollar man ner så kommer man se de senaste sex uppladdade klippen under min flik "Sjuktsoft", för att se fler är det bara att klicka på "nästa sida". Vi flyttade över cirka 1 000 klipp från den gamla bloggen, så det finns ett ordentligt arkiv att gå igenom. 

Hur ofta kommer vi att få se nya klipp?

– Så ofta jag kan! Skolan och annat tar upp en del av min tid, men hoppas på att leverera runt 40 till 50 videos per vecka.

Hur gör du för att hitta alla grymma klipp?

– Det är ju aldrig kul att få reda på hur en trollkarl gör sina illusioner, men "practice makes perfect"…

Vilket är tidernas bästa youtubeklipp?

– Svårt. Är som att fråga en mamma "vilket barn älskar du mest?". Då och då kommer det klipp som man fastnar väldigt mycket för, men om jag skulle välja ett old school-klipp skulle det nog bli "The UFO guy".

Bloggen finner du här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.