Rollen som Mary Poppins spelades av Julie Andrews, som vann en Oscar för sin insats.
1 av 6
Rollen som Mary Poppins spelades av Julie Andrews, som vann en Oscar för sin insats. - Foto: Stella Pictures
Efter att författarinnan gått med på att göra en film om Mary Poppins sade hon att hon inte skulle göra det igen.
2 av 6
Efter att författarinnan gått med på att göra en film om Mary Poppins sade hon att hon inte skulle göra det igen. - Foto: Stella Pictures
Emma Thompson har även hon nu kopplats ihop med filmen, i vilken hon då skulle spela författaren till boken om Mary Poppins.
3 av 6
Emma Thompson har även hon nu kopplats ihop med filmen, i vilken hon då skulle spela författaren till boken om Mary Poppins. - Foto: AP Photo/Joel Ryan/ SCANPIX
Då hon ansåg att de animerade scenerna i filmen var dåliga.
4 av 6
Då hon ansåg att de animerade scenerna i filmen var dåliga. - Foto: Stella Pictures
Tom Hanks har länge varit i diskussion om att spela den kända Walt Disney.
5 av 6
Tom Hanks har länge varit i diskussion om att spela den kända Walt Disney. - Foto: AP Photo/Gero Breloer/ SCANPIX
Walt Disney var fast besluten att filmatisera boken om Mary Poppins.
6 av 6
Walt Disney var fast besluten att filmatisera boken om Mary Poppins. - Foto: SCANPIX

Film om Walt Disney har lockat stora namn - Tom Hanks spelar huvudrollen

Tom Hanks är nästan helt klar för rollen som den prisbelönade filmproducenten och animatören, Walt Disney, i kommande filmen "Saving Mr Banks". Nu kopplas även Emma Thompson ihop med filmen.


Sedan ett tag tillbaka har det pratats om att Tom Hanks ska gestalta den kända animatören Walt Disney, som skapade det stora filmföretaget med samma namn. Nu börjar det dra ihop sig och även Emma Thompson sägs vara aktuell i rollen som författaren till boken om "Mary Poppins", uppger Deadline.

Hon har därmed slagit ut Meryl Streep, som var en potentiell kandidat för rollen.

Jagade författaren i 14 år

"Saving Mr Banks", kommer att skildra Walt Disneys 14 år långa kamp om att övertala författaren P.L. Travers (Emma Thompson), som skrev boken om "Mary Poppins", att låta en film göras. Författarinnan uppges ha hållit boken väldigt varmt om hjärtat, då den reflekterade de tunga sakerna hon gått igenom - som att förlora sin far vid sju års ålder. Disney lyckades dock till slut övertala Travers, men författaren ogillade filmens animerade scener så pass mycket att hon vägrade sälja andra verk till Disney.

"Mary Poppins" hade premiär 1964 och vann hela 5 Oscars, bland annat mottog Julie Andrews pris för bästa kvinnliga huvudroll, då hon spelade barnflickan med de magiska krafterna, Mary Poppins. Andra kända namn i filmen är David Tomlinson - som spelade Mr Banks - och Dick Van Dyke.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

idag 09:17
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".