Han låste in sig i ett år för att läsa ordboken

Det började bli segt när han läst sig fram till "n".


37-åriga Ammon Shea låste in sig i källaren i sitt lokala bibliotek och satte igång läsandet av nära 22 000 sidor. Betydelsen av 59 miljoner ord tog han sig igenom på ett år. Detta motsvarar att läsa en John Grisham-roman om dagen.

Litervis av starkt kaffe höll igång honom att läsa tio timmar om dagen.

I sin bok "Reading the Oxford English Dictionary: One Man, One Year, 21,730 Pages" berättar han att det började bli segt när han kom fram till bokstaven N. Upptäckten av alla ord fick honom att inse hur stort det engelska språket är.

– Vissa dagar känns det som om jag inte pratar det engelska språket eller förstår innebörden av det.

–Det är som om jag hälsar på i ett främmande land och det enda jag har är en sån där löjlig frasbok. Jag kanske kan tillräckligt för att beställa en kopp kaffe eller fråga var toaletten finns, säger New York-bon Ammon Shea till Telegraph.

Okej, men allvarligt. Hur kul är det att sitta att läsa en ordbok?

–Det är fantastisk läsning. Man blir tagen, det är roligt och förvånansvärt rörande läsning med tanke på att det är en lång text utan en sammanbindande historia, säger Ammon Shea till Telegraph.

Kommer han ihåg alla orden? Nja. Varje gång han läste ett intressant ord skrev han ner ordet och dess betydelse. I fall han skulle glömma bort.

Två av favoritupptäckterna i ordböckernas värld:

Hypergelast (en person som inte slutar skratta)

Deipnosophist (en person som har kunskaper i hur man äter middag)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.