Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tio anledningar till att hata påsken

Nyheter24:s Gabriella Bark berättar varför påsken kvalar in som den tråkigaste högtiden av dem alla.

1. Fula färger.

Ordspråket "Gult är fult" uppkom inte för intet. Under påsken briljerar färgpalettens i särklass fulaste färger. Gult, orange, ljusgrönt, rosa och ljusblått. När man börjar med beiga, svarta och vita ägg med gulddetaljer och Chanelloggan på – ring mig.

2. Vidrigt godis.

Choklad som smakar socker, färgglada äggliknande godisar som är vita inuti samt den hiskeliga Bridgeblandningen. Sedan jag gick bland husen som 8-årig knodd-påskkärring så har jag ställt mig frågan – vem fan köper detta? Man kommer ju hem med en säck dynga. Köp vanligt godis och skippa påskgodis.

3. Släktbråket.

Släkten samlas, ingen har en lång ledighet utan de extra två dagarna blir mest ett stressmoment. Släkt + alkohol + stress = katastrof. Ungarna som tvingas dricka den hemska påskmusten samt bevittna bråken är inte direkt heller tillfreds.

4. Den konstiga Skärtorsdagen.

Skärtorsdagen. Dagen då folk skuttar hem på ledighet och knäpper en bärs, det är samma dag som Judas den jäveln tjallade ner Jesus. Och innan det hade han tvättat massa fötter. Och det ska folk nu dricka snaps och mumsa Bridgeblandning för.

5. Smygalkisarnas favorit.

Som med alla högtider ser ju smygalkisarna sin chans till att supa till. Många vet inte ens varför vi firar påsk. Men fira det ska dom.

5. Äckliga ägg.

Jag äter ägg två gånger om dagen, fyra dagar i veckan 50 veckor per år. Efter påsken är man ju seriöst traumatiserad.

6. Allt är stängt. Framförallt Systembolaget.

Du går ut på gatan och det ser ut som att det varit zombie apocalypse. Ingenting är öppet och när din vän säger "du vet väl att bolaget är stängt hela påskhelgen va?" överväger du att göra inbrott.

7. Påskdagen.

Sure, att återuppstå förtjänar en fest. Men om folk firade min återuppståndelse med Bridgeblanblandning och fjädrar hade man ju blivit lite grinig.

8. Allt kul är för barn.

Det finns tydligen en åldersgräns för när man slutar att leta påskägg. Har jag sagt att jag inte vill ha påskägg? Nej, just det.

9. Pyntet som aldrig plockas bort

Är det bara hemma hos oss som det där gula pyntet står framme tills slutet på augusti?

10. De snopna knoddarna

Varje påsk tänker jag på alla de små utklädda knoddar som springer mellan husen med sina små kastruller och påskkort i jakt på godis. Nio av tio nekar dem sötsaker och resten ger dem, just det, Bridgeblandning.

Mer:

Tio situationer du med synfel kommer att känna igen dig i