Tisdag 3 Aug
Stockholm

Oplanerat, pinsamt och stelt– så är det att springa på sitt ex

Det plötsliga ögonblicket, det oplanerade tillfället och den stela stämningen – så är det att springa på sitt ex.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hur du ser ut när ni springer in i varandra.

Båda könen.

De gånger du är uppstyrd och ursnygg träffar du på sin höjd din gamla konfirmandledare – medan ditt ex lyser med sin frånvaro.

Däremot – de gånger du står svettig inne på Åhlens i din mammas öronmuffar, träningsoverall och uppsvullet ansikte – då dyker ditt ex upp, mitt framför dig i kön och säger:

 – Oj, jag såg inte riktigt att det var du. 

När ni ser varandra ute på krogen.

Han.

Du som kille har inte gått ut på krogen på ett tag – dina killkompisar har nu tvingat ut dig.
Hur din kväll ser ut: Du sitter ensam i ett hörn tillsammans med en öl och en för full killpolare som slöddrar om att ni alltd ska vara kompisar. Du ser ditt ex i baren, hon är vacker, hon skrattar, hon har kul men du tror att hon innerst inne saknar dig.

Hon.

Du står i baren, uppvaktad och uppassad av ett dussin killar. Du skrattar och dricker shots. Plötsligt ser du ditt ex sitta borta i hörnet bredvid sin för fulla killkompis som sitter och kärleksförklarar honom. Du tackar gud över att du lämnat det där bakom dig, hoppas de inte sett dig.

Träffat någon ny

Hon.

Det har gått ett par år sedan ni sågs sist. Rätt vad det är får du syn på honom på gatan. Han är vältränad, brun och går bredvid en Tyra Banks-liknande sak som skrattar och ser lycklig ut. Hon håller även i en barnvagn.
Du själv har blivit tunnhårig, gått upp tio kilo, blivit laktosintolerant och bär stomipåse. 

Han. 

Du går med raska steg ute på stan. Då det fortfarande är kyligt bär du overall, skoterskor och en mössa med Mighty Ducks-tryck. Plötsligt står ditt ex där tillsammans med en annan kille. "Men hej, vad kul att se dig, det här är Mr X". 

Det du snabbt inser är att Mr X är cirka en meter längre än dig, två meter bredare och 40 kilo tyngre. Han bär skinnjacka och pilotbrillor och har perfekt skägg. Och det värsta av allt:

Han är hur trevlig som helst.

Hur du agerar vid era möten. 

Båda könen.

Du tänker alltid att du ska vara stark, cool och laid back. Men så fort du får syn på ditt ex pratar du som att du är påtänd och just sett ett spöke. När exets nya partner lättsamt och artigt erbjuder dig att följa med på grillkväll tackar du bestämt nej och säger att du har "lite egna festligheter att dyka upp på".

Det har du inte.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela