Zara Larsson hyllas på Instagram efter inlägg om våldtäkt

Zara Larsson testade sina följare – hyllas nu på Instagram.


Följ Zara här

 Här kan du följa Zara på Instagram.

Zara Larsson, 16, slog igenom som elvaåring när hon vann TV-programmet Talang.

I dag är hon 16 år, har nått stor musikalisk framgång och blivit en förebild för många – inte minst efter i går, då hon publicerade ett inlägg på Instagram som troligtvis fick flera av hennes 352 000 följare mållösa.

Inlägg om våldtäkt

Ung Vänster delade ut flygblad under Bråvallafestivalen. Rubriken löd: 8 tips till killar – för att inte våldta.

Zara reagerade på detta och bjöd in till diskussion. Kommentarsfälten fylldes snabbt, både på sångerskans Instagram och blogg. Reaktionerna var delade. Lovord blandades med mindre positiv respons.

Tog ställning för unga tjejer

– Usch för er trångsynta människor som bara blir kränkta och inte ens bidrar med något mer än kommentarer som "feministfitta", skriver Zara på Instagram

Den unga sångerskan publicerade även en egenskriven text med fem tips på hur man att undviker att bli våldtagen, riktad till tjejer.

Budskapet Zara ville förmedla var att detta är vad unga tjejer får höra alldeles för ofta. Hon ställer sig frågande till varför det blir stor uppståndelse när en liknade text – fast omvänd och riktad till killar – uppmärksammas.

Hyllas av radioprofil

Radioprofilen och Nöjesguidens bloggare, Brita Zackari, 32, var en av många som uppmärksammade och hyllade Zara. 

– Zara, du är en sån jävla chef, skrev Brita på sin blogg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

1 timme sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".

"Jakt" – på liv och död

2 timmar sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

2 timmar sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

2 timmar sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

2 timmar sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.