Så är Harry Potter som 30-åring

- 09/07/2014, 12:29 -
Hermione, Harry och Ron i den senaste (sista?) filmen.
1 av 2

Hermione, Harry och Ron i den senaste (sista?) filmen.

Stella Pictures

Nu har författaren JK Rowling skildrat Harry som 30+.
2 av 2

Nu har författaren JK Rowling skildrat Harry som 30+.

Stella Pictures

Harry Potter har blivit vuxen och är numera tvåbarnsfar med ett till synes knakande äktenskap.

Harry Potter har blivit vuxen. I J.K Rowlings nya novell som utspelar sig i nutid så avslöjas det att Potter numera jobbar som auror (en slags trollkarlspolis, reds. anm.), och att äktenskapet med Ginny eventuellt knakar i fogarna. 

Den världsberömda trollkarlens blixt-ärr i pannan har fått sällskap av ytterligare ett ärr, och författaren funderar på om detta ärr i själva verket kom till när Harry blivit attackerad av hustrun.  

Ron driver skämtbutik

Även för Harrys gamla skolkompisar så knallar livet på. Vapendragaren Ron Weasley har blivit tunnhårig, driver en framgångsrik skämtartikelbutik och har två barn tillsammans med böckernas hjältinna Hermione Granger

Harry Potter har nu två söner, Albus och James, tillsammans med hustrun Ginny. Och enligt Rowlings text så har den kände trollkarlen fått några silverstreck i sitt annars så svarta hår. Ginny är numera en världsberömd journalist som bevakar världsmästerskapen (där novellen utspelar sig) i trollkarlssporten quidditch för tidningen The Daily Prophet.

Ny Harry Potter-film?

Men de som längtar efter en ny Harry Potter-rulle med de gamla karaktärerna lär få vänta ett tag till. Nyligen sa skådespelaren Daniel Radcliffe att en ny film inte är aktuell.

– I novellen är Harry tolv år äldre än vad jag är nu, så jag behöver nog inte oroa mig på ett bra tag, säger skådespelaren till The Mirror.

Ska man tolka det som ett kanske?

Vill du att det ska komma en Harry Potter-uppföljare?