6 olika tillfällen då det är okej att hata barn

- 23/08/2014, 13:52 -

Nyheter24:s Gabriella Bark listar sex olika tillfällen då det faktiskt är helt ok att hata barn.

1. På tåg

Du har sju härliga timmar framför dig. Baksmällan sedan gårdagens jobbfest har inte riktigt släppt ännu och din migrän börjar sakta men säkert smyga sig på. Du belägrar dig i en fullproppad vagn med mestadels sovande pensionärer och läsande ungdomar. Efter cirka 25 minuter av resan vaknar du plötsligt av att knodden bredvid dig avlossar ett skrikvrål över hela vagnen. Precis som ett svart hål har inte detta vrål något slut, utan fortsätter timme, efter timme tills du helt enkelt väljer att låsa in dig på toaletten.

2. När de är för ärliga

"Titta mamma! den gubben har samma stora mage som morfar", "Varför har du så konstig näsa?", "Är du lika gammal som min farmor?".

Ibland vill man ju seriöst slita tag i ungjäveln och säga "Hurredu din lilla trattkantarell, nu håller du käften innan jag vänder upp och ned på dig. Du vet väl förresten att det finns ett osynligt monster under din säng som en dag kommer att äta upp dig. Testa sova gott nu, HAH!!!"

3. När de är gjorda med en annan människa än med dig

Du har träffat din själsfrände. Du känner det direkt. Du är kär och ni kommer att leva lyckliga tillsammans i alla era dagar. Allt är perfekt tills – han/hon vill ha ett snack.

"Det är så att jag vill, att... du ska träffa Hugo".

Hugo? Vem fan är Hugo? Jo det är nämligen din själsfrändes barn den har med sitt manodeppressiva ex som hatar dig och ert nya liv tillsammans. Hugo, du är säkert underbar, rolig, sprallig och fantastisk men – du är inte min.

4. När din festkompis inte kan följa med då barnet är sjukt

"Vad gör vi? Nu nu nu kör vi!!!", står du och sjunger i hårtorken medan du håller på att göra dig i ordning inför kvällarnas kväll. Det vankas drinkar, skitsnack och brutal utgång. Medan du med extrem noggrannhet lägger på din glittereyeliner dimper det in ett sms på din telefon. Du hör redan på smstonen att någonting inte är som det ska.

"Arvid är superförkyld och Andreas är på fotbollsmatch :( Tyvärr gumman, vi får ta det en annan helg! Puss!"

Dont you "tyvärr gumman" me?! Söv Arvid så drar vi ut och festar! Vad är egentligen problemet här? Dumma Arvid.

5. På restaurangen

Du tillhör gruppen som går ut och äter cirka en gång per solförmörkelse. Denna gång är du ute med din käresta för att dela lite kvalitetstid, en god måltid och en flaska rött. Ni har just slagit er till ro och börjat sippa på vinet då det drullar in en mjukisbyxfamilj som dammar ned sig bordet bredvid. De tre ouppfostrade potatisarna till barn skriker, springer omkring och dunkar in i erat bord.

"Ursäkta. Skulle ni kanske kunna lugna ned era barn?"

"EH!? HAR DU EGNA BARN ELLER?"

"N....nej?"

"TÄNKTE VÄL DET!"

Du kommer inte heller att ha några barn om du inte får den att sitta still på sin stol och hålla käften när de är på restaurang.

6. När din egen unge kommer hem med rivsår – från en annan unge

Ditt barn kommer hem från dagis och kravlar sig upp på en stol i köket. Du grejar på som vanligt tills du till din förskräckelse får syn på ett stort rivsår på kinden samt ett bitmärke på den lilla korvarmen. Det visar sig att "Joel" på dagis tyckte att din lilla ängel stod i vägen för rutschkanan och tog sig därför friheten att agera varulv på din unge.

Efter att du grävt fram farsans hagelgevär och hämtat bilnycklarna tittar din partner konstigt på dig och frågar vart du ska.

– Jag ska hälsa på Joel.

Ibland hatar jag verkligen barn.